anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DAC7 i wysokość podatku od sprzedaży

Client:43074270
#8 Zapaleniec#

Witam,

W tym roku czyli 2025 mialam dwie sprzedaże. Nie byly to przedmioty fizyczne ktore mozna wziac do ręki.

Dzisiaj rano dostalam email ze przekroczylam limit DAC7 (2,000 euro lub 30 transakcji w danym roku kalendarzowym) i mam wypełnic dane. Podalam PESEL i wyslalam. 

Pytanie: jaki (i czy wogole) zaplace podatek jesl ta kwota konkretnie byla rzedu 9,000zl. Nie mam zamiaru juz sprzedawac wiecej w tym roku. Jestem na emeryturze

Dziekuje

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:43074270 powinieneś uwzględnić to podczas składania zeznania podatkowego. najlepiej podpytać się w US.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:43074270  Jaki podatek i czy zapłacisz podatek to decydujesz ty na podstawie własnej wiedzy  lub na podstawie porady doradcy podatkowego.

Nie wiemy co było przedmiotem transakcji i czy transakcja nie podlegała zwolnieniom ustawowym.  Radzę udać się do Urzędu skarbowego lub do Biura Rachunkowego po poradę.  Przy okazji pamiętaj o podatku 2% od czynności cywilno prawnych bo może cię obowiązywać, a termin złożenia deklaracji jest krótki.

oznacz moderatorów

Client:43074270
#8 Zapaleniec#

To bylo cos vurtualnego. To byly dwie aukcje o takim samym charakterze. To nie cos typu nowa czy uzywana kurtka, agd czy elektronika. To cos w rodzaju dostepu do pewnych opcji

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Więc porozmawiaj z kimś na miejscu, pokaż dokument sprzedazy, niech ten doradca sie wypowie.

oznacz moderatorów