Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. W 2023 roku w grudniu zamknęłam konto Allegro przez wzgląd na przeprowadzkę po wyjściu za mąż i zmianę danych. Problem w tym, że usłyszałam o dyrektywie DAC7 . Sprzedałam jak patrzę po danych z dawnej poczty email w 2023 roku 37 przedmiotów na łączną sumę 3220zł. Spełniłam tym samem z jeden z wymagać raportowania. Problem w tym, że jak mam ro zrobić skoro konto już nie istnieje i nawet nie wiem gdzie mam podać te dane, które wymagają ?
Nie, a po co!
Skoro spełniam wymagania wolę wiedzieć by mnie potem nie ścigano, że czegoś nie przekazałam nawet nie wiedząc o tym w jaki sposób mam to zrobić. To jest Polska...przestępcy siedzą w europarlamencie a za kradzież batonika idzie się siedzieć.
A ponadto po prostu spełniam wymagania dyrektywy mimo,ze jest to totalna bzdura w mym przypadku.
@Client:106901913 ale użytkownicy nie muszą na siebie donosić obowiązek raportowania spoczywa na platformach sprzedażowych a ty tylko będziesz jak coś musiała się wytłumaczyć w US.
a co tutaj do donoszenia? Moja sprzedaż nie podlega żadnemu opodatkowaniu więc wypełnienie czegokolwiek nie ma dla mnie znaczenia. Chce wiedzieć w jaki sposób mam to zrobić skoro konto nie istnieje.
@Client:106901913 na allegro spoczywa obowiązek raportowania a na użytkowniku kwestie wyjaśnienia owych transakcji w US (o ile dostaniesz wezwanie)
Czy podasz swoje dane, czy nie podasz i tak twoje dane zostaną przekazane, nie bój nic ..... a rozliczyłas się z US z tej kwoty?
czy na GŁÓWKE UPADLEŚ? ze starych szmat, sukienki ślubnej i 3 garnków?
@Client:106901913 możesz być spokojna.
Dane zamkniętego konta, możesz przekazać kontaktując się z nami za pomocą formularza. Jednak powinno to być konto z Twoimi danymi, nie innej osoby. W wiadomości podaj proszę login (jeśli nie pamiętasz loginu, to może to być adres e-mail, na które konto zostało założone), Doradca doda te dane do konta, na którym prowadziłaś sprzedaż.
Jest koniec stycznia...allegro kompletnie nie potrafiło mi wskazać czy zamknięte konto podlega raportowaniu czy nie... miano przekazać wiadomość do konkretnego jakiegoś działu i finalnie sprawe przemilczano. Na email powiązany z zamkniętym kontem do tej pory nic nie dostałam.
Cześć, @Client:106901913. Nie widzę na Twoim koncie takiej korespondencji. Proszę, podaj numer zgłoszenia mailowego, w którym nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi.
@Client:106901913 A po co się tym w ogóle przejmujesz? Przecież to Allegro ma raportować, a nie Ty 🐭