Jakie są obecnie warunki żeby kupujący u mnie mieli darmowe wysyłki smart? mam konto prywatne/zwykłe.
Obecnie jest słabo - bo kupujący muszą dopłacać około 15zł za przesyłkę, a ja 8zł za podjazd kuriera
Osobiście nie wiem jak dokładnie działa sprzedaż jako "prywatny sprzedawca", ale z tego co widzę, to na swoich aukcjach w ogóle nie masz włączonego Smarta. Przy aukcjach z kont firmowych oprócz samego abonamentu Smart trzeba jeszcze ustawić cenniki wysyłek.
W cenniku i ustawieniach nie znalazłem nic o darmowych dostawach kurierem w ramach smart.
Ale może to się pojawi po spełnieniu jakiś warunków?
Ja mam konto prywatne i mam smarta, nie pytaj bo sam nwm jak to zrobiłem
Nie wiem czy nadal aktualne
@SkarbyNaWyspiepl szczegółowe warunki Smart! na koncie zwykłym podał Client:44052296.
W swoich ofertach udostępniasz dostawę Paczka pocztowa priorytetowa za 21 zł.
Z tego, co widzę większość przedmiotów przekracza wymiary obowiązujące dla metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost. W takiej sytuacji Smart! w Twoich ofertach nie będzie aktywny.
Możesz albo założyć konto firmowe i wtedy oferować tylko dostawy kurierskie w ramach Smart! albo rozważyć oferowanie darmowej dostawy i samodzielne pokrywanie kosztów przesyłek, aby zachęcić kupujących do zakupów w Twoich ofertach.