anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Darmowe wysyłki smart, warunki dla kont prywatnych

SkarbyNaWyspiepl
#8 Zapaleniec

Jakie są obecnie warunki żeby kupujący u mnie mieli darmowe wysyłki smart? mam konto prywatne/zwykłe.

Obecnie jest słabo - bo kupujący muszą dopłacać około 15zł za przesyłkę, a ja 8zł za podjazd kuriera

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

formatkanawymiar
#8 Zapaleniec

Osobiście nie wiem jak dokładnie działa sprzedaż jako "prywatny sprzedawca", ale z tego co widzę, to na swoich aukcjach w ogóle nie masz włączonego Smarta. Przy aukcjach z kont firmowych oprócz samego abonamentu Smart trzeba jeszcze ustawić cenniki wysyłek.

oznacz moderatorów

SkarbyNaWyspiepl
#8 Zapaleniec

W cenniku i ustawieniach nie znalazłem nic o darmowych dostawach kurierem w ramach smart.

Ale może to się pojawi po spełnieniu jakiś warunków?

oznacz moderatorów

SklepiX
#7 Wielbiciel

Ja mam konto prywatne i mam smarta, nie pytaj bo sam nwm jak to zrobiłem 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wiem czy nadal aktualne 

Warunki dotyczące ofert dla kont zwykłych
  • Udostępnij w swoich ofertach metodę Allegro Paczkomaty InPost z płatnością z góry. W zakładce Ustawienia dostawy podaj dla niej cenę, która mieści się w przedziale cenowym z tej tabeli.
Jak skonfigurować warunki zwrotów
  1. Utwórz warunki zwrotu i dodaj je w ofertach. Podaj w tych warunkach adres zwrotu na terenie Polski.
  2. Przejdź do zakładki Warunki zwrotów. Podaj w tych warunkach adres zwrotu na terenie Polski.
  3. Dodaj zakładkę Zwroty do swoich ofert:
    • wejdź w zakładkę Mój asortyment
    • zaznacz oferty, dla których chcesz dodać zwroty
    • na zielonym polu, które się pojawi skonfiguruj: Wybierz warunki sprzedaży > Pozostałe > Warunki zwrotów
    • wybierz te warunki zwrotów, które zapewnisz dla wybranych ofert.
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@SkarbyNaWyspiepl szczegółowe warunki Smart! na koncie zwykłym podał Client:44052296. 
W swoich ofertach udostępniasz dostawę Paczka pocztowa priorytetowa za 21 zł. 
Z tego, co widzę większość przedmiotów przekracza wymiary obowiązujące dla metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost. W takiej sytuacji Smart! w Twoich ofertach nie będzie aktywny. 
Możesz albo założyć konto firmowe i wtedy oferować tylko dostawy kurierskie w ramach Smart! albo rozważyć oferowanie darmowej dostawy i samodzielne pokrywanie kosztów przesyłek, aby zachęcić kupujących do zakupów w Twoich ofertach. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów