anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego alegro nie zwróciło Mi prowizj?

sklep-kamila
#7 Wielbiciel#

Witam sprzedałam sZalik kupujący nie odebrał go z paczkomatu, gdy wrócił do mnie zwróciłam pieniążki kupującemu , ale alegro mi nie przyznało prowizji dlaczego?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

sklep-kamila

1. masz słabą jakość , a kupujacy nie odstąpił od umowy 

2. zwróciłaś srodki poza AF .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@sklep-kamila Złóż odwołanie tu; https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym i dołącz potwierdzenie zwrotu pieniążków i najlepiej link do śledzenia, gdzie widać powrót przesyłki. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@sklep-kamila moim zdaniem dlatego że w systemie nie było odstąpienia od umowy kupującego. Jełsi sie odwołasz i dołączysz potwierdzenie zwrotu rabat powinien zostac przyznany

Tak naprawde to nawet kiedy kupujacy  nie odbiera przesyłki ale nie złoży oświadczenia o odstąpieniu od umowy to nadal pozostaje jej właścicielem.

My w takim przypadku dzwonimy lub piszemy do kupującego z informacją że paczka do nas wrócila i prosimy o dyspozycje.

Jesli kupujacy sie kontaktuje to wówczas prosimy o odstapienie od umowy lub o dopłate do ponownej wysyłki.

Czasem jest tak że kupujący sie nie kontaktuje  . Dla nieodebranych a opłaconych przesyłek mamy osobna półeczke i te przesyłki czekają na decyzje kupujących rok.

Jesli nie ma kontaktu przez rok czasu paczki są utylizowane.

Kiedyś klient zgłosił sie po paczke po ponad pół roku i ją otrzymał nie mieliśmy przypadku aby po roku ktokolwiek sie zgłaszał.

oznacz moderatorów