Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego Allegro chce pobrać opłatę od razu za aukcję zaplanowaną? Z żadnego punktu regulaminu to nie wynika. Odwrotnie, jest wyraźnie napisane że opłata podstawowa pobierana jest "w momencie opublikowania Oferty " Mam co prawda konto Junior ale w opisie ograniczeń, też na ten temat nic nie ma. W zasadzie nigdzie nic nie ma.
Wszystkie opłaty zobaczysz tu, niektóre są pobierane za wystawienie: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
Chyba ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem. Ja może mimo młodego wieku doskonale znam regulamin Allegro. Mam też do pomocy Tatę który był na Allegro od 2000 r. Teraz tylko w ostateczności proszę go o pomoc bo na dźwięk słowa Allegro dostaje silnego ataku alergii. Jeszcze raz powtórzę- w regulaminie sa opłaty podstawowe za wystawienie czyli za opublikowanie, nic nie ma za zaplanowaną aukcję, a prosiłam o wyjasnienie tego faktu a nie wysyłanie mi linku. Proszę podać konkretny punkt regulaminu, z którego by to wynikało.
@malwa7788 ten to zawsze wkleja linki i formułki z pomocy bez głębszego zapoznania się z tematem, mógłby jako konsultant allegro się zatrudnić 😁
@malwa7788 a w jakiej kategorii chcesz wstawić i na jakim Allegro?
Na Allegro i Kolekcje. Chyba logiczne że chodzi o Allegro bo na lokalne nie możliwości wystawiania aukcji z opóźnieniem (zaplanowane). To że kolekcje i sztuka to też nie ma dużego znaczenia, bo chyba logiczne jest że chodzi o aukcje gdzie jest opłata podstawowa. Chyba ktoś mnie uważa za "blondynkę" lub nie zna podstawowych zasad wystawiania na Allegro. Wciąż oczekuję konkretnych odpowiedzi
@malwa7788 ktoś się dopytuje, bo zapewne chce być pewien, że dobrze rozumie twój problem i nie chce cię wprowadzić w błąd swoją odpowiedzią, a ty na niego naskakujesz? oczekujesz szybkiej odpowiedzi, ale takim zachowaniem zniechęcasz innych do udzielenia ci pomocy 😞
Ja przede wszystkim oczekuję własnie odpowiedzi merytorycznej a nie "mądrości" w przekonaniu o własnej wiedzy i nawet nie przeczytaniu tego na co niby daję sie "odpowiedź". Lew433 już wcześniej mi sie dał poznać, jako ten co nie zna regulaminów i odpowiada nie na temat. Czyjś czas należy też szanować a nie pozorować "pomoc"
@malwa7788 Jeżeli oferta jest zaplanowana, czyli będzie wystawiona z datą przyszłą, opłata nie jest naliczenia w chwili uzupełnienia formularza wystawienia oferty. Opłata będzie naliczana dopiero po opublikowaniu oferty.
Podaj mi proszę numer oferty, której dotyczy wyżej opisana sytuacja. Zweryfikuję tę sprawę.
Przepraszam, że ktoś odniósł wrażenie że na kogoś naskakuję. Ja miałam i mam pretensję do Lew433 bo nigdy jeszcze nie odpowiedział mi niczego rozsądnego, tylko marnował mi czas, a czasami jeszcze przejawiał brak kultury.
Wracając do meritum sprawy, to nie mogę podać numeru oferty, ponieważ nie jest ona wystawiona a w zasadzie zaplanowana. Na koncie Junior jest m. in. ograniczenie , że jeśli suma opłat przekroczy 50 zł, to należy regulować rachunek na bieżąco- inaczej zostaje zablokowana możliwość wystawiania. U mnie ta kwota została przekroczona, ale ja przecież nie chciałam wystawiać (a to w języku Allegro znaczy opublikowania Oferty), tylko umieścić aukcje zaplanowane. Nigdzie w regulaminach nie ma , że w takim przypadku ma być pobrana opłata podstawowa i tym samych nie mogę zaplanować aukcji. Jest to dla mnie bardzo duży problem związany z dużymi konsekwencjami finansowymi. W regulaminie jest wyraźnie zapisane że zawieszona jest możliwość wystawiania a nie zaplanowania aukcji
Dodam jeszcze, że podobnie wygląda sprawa z edycją trwającej aukcji. Nawet jesli zmieniam coś co nie powoduje wzrostu opłaty podstawowej, co naruszałoby zasadę "50 zł", to tez taka zmiana jest niemozliwa. To też nie wypływa z zadnego punktu regulaminu.
Sytuacja wyjasniona jeśli mozna tak napisać. Konsultant Allegro stwierdził że to przeoczenie i postarają się cos z tym zrobić. Gorzej, że podobna sytuacja związana jest ze zmianami od 2 listopada. Tam każda edycja nie tylko związana ze zmianą ilości i ceny będzie skutkowac zmiana warunków na nowe mimo, że aukcje będą wystawione do 1 listopada. To też "przeoczenie"