anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego część ofert połączonych poprzez wielowariantowość się nie wyświetla?

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

Jakiś czas temu zauważyliśmy, że część ofert które są połączone poprzez funkcję wielowariantowości nie wyświetla się poprawnie. Produkty, które są połączone są aktywne a mimo to część rozmiarów pokazuje jako nieaktywne lub pokazuje tylko 4 kolory z danego rozmiaru a jest ich powiedzmy ponad 10.

Dziś rozłączyłam wszystkie produkty i połączyłam je ręcznie i nadal pokazuje się ten sam błąd.  

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@WarsztatNadruku Zgłosiłam już do poprawy kwestię błędnie wyświetlanych rozmiarów. Czekam na odpowiedź od działu technicznego. 🙂

Natomiast jest jeszcze jedna kwestia. W tej kategorii obowiązują warianty produktowe, oznacza to, że są wyświetlane również warianty od innych sprzedawców, których oferty są podpięte pod ten sam produkt w katalogu.

w_kiwi_1-1697020608294.png

Stąd również wynika różnica w ilości wariantów.

w_kiwi_2-1697020703482.png

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

@w_kiwi wszystkie screeny jakie wysyłałam są z wyłączoną opcją pokazywania wariantów od innych sprzedających, bo od samego początku one nas nie interesują. 

I od samego początku zaznaczam, że dany produkt MA 21 KOLORÓW PO 6 ROZMIARÓW KAŻDY KOLOR I TAK TO BYŁO SPIĘTĘ NA SAMYM POCZĄTKU (było w sumie 21 miniatur produktu i przy każdej miniaturze był wybór rozmiaru, teraz tych miniatur jest PONAD 30 a rozmiary ciuchów są porozwalane między miniaturami). Potem zaczęły się Wasze "innowacje" i wszystko się rozpieprzyło. 

I od kilku dni twierdzi Pani że wszystko działa poprawnie i powtarza to jak jakąś mantrę a ja cały czas zgłaszam wprost CO JEST NIE TAK i macie to gdzieś.  

A widzę, że non stop sprzedający zgłaszają problemy z opcją wielowariantowość, więc nie jesteśmy wyjątkiem. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@WarsztatNadruku Przepraszam, że rozwiązanie Twojego zgłoszenia tyle trwa. Już przekazałam do odpowiedniego zespołu nieprawidłowości z wyświetlaniem rozmiarów dla niektórych wariantów kolorów. Mam nadzieję, że tym razem uda się całkowicie rozwiązać ten problem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

@w_kiwi powyżej wysłałam zdjęcia jednego koloru... problem jest przy prawie każdym z tego modelu

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@WarsztatNadruku Tak, masz rację. Źle są wyświetlane, np. L w kolorze czarnym: 14053136397, XL w kolorze pomarańczowym: 14056518246. Już zleciłam zweryfikowanie wszystkich parametrów rozmiar oraz kolor/wzór. Proszę Cię o jeszcze odrobinę cierpliwości. Musimy zaczekać, aż dział techniczny się tym zajmie. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

Taki sam problem mamy z dwoma modelami koszulek damskich. Ale kody podeślę później. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@WarsztatNadruku Z przyjemnością informuję, że oferta wygląda już prawidłowo. Każdy rozmiar z danego wariantu koloru jest ze sobą połączony. 🙂

w_kiwi_0-1697450960083.png

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

@w_kiwi teraz oferta faktycznie wyświetla się prawidłowo. 

Dziękuję za rozwiązanie problemu. 

oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

@w_kiwi Witam 

Niestety wczoraj zauważyliśmy, że oferty z prowadzonego wątka znów się posypały. Poniżej wrzucę screen. 

TYm razem posypały się koszulki w kolorze granatowym, chabrowym i cytrynowym. 

Wskazane kolory pokazują się jako dwie pozycje (dwie różne miniaturki) i pod każdą minaturką pokazują się inne rozmiary. 

Zrzut ekranu 2023-10-19 o 08.30.38.pngZrzut ekranu 2023-10-19 o 08.30.54.png

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@WarsztatNadruku Bardzo mi przykro. 😔 Już przekazałam sprawę do ponownej weryfikacji. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

@w_kiwi Dziękuję.

oznacz moderatorów

JUMI_home
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,
Niestety posiadamy ten sam problem. Mamy około 50 wielowariantowości i niestety praktycznie wszystkie wyświetlają się błędnie z powodu ich automatycznego łączenia w wielowariantowość produktową, a nie ofertową. @WarsztatNadruku czy Państwa problem został rozwiązany? I w jaki sposób? Czy za każdym razem po zauważeniu błędnej wielowariantowości musimy pisać o pomoc? Nie wyobrażam sobie aby codziennie pilnować naszej każdej wielowariantowości i kontaktować się poprzez czat czy e-mail. Osobiście próbowałem kilka razy i albo po wiadomości od allegro nic się nie zmienia, albo po jakimś krótkim czasie wszystko wraca do stanu poprzedniego. Bardzo proszę o pomoc.

oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#10 Popularyzator#

Tak, po dwóch tygodniach maili naprawili JEDNĄ wielowariantowość, dokładnie w zeszły czwartek oferta zaczęła wyglądać jak powinna... z tym że w poniedziałek już zauważyliśmy że się posypała. Wczoraj poprawili jedną rzecz i zd... zepsuli kolejną 😄

Ej, Allegro - Wy się już za nic nie bierzcie, my chcemy żywi do śmierci dożyć 😉 

oznacz moderatorów

Puzonix
#12 Orędownik#

@WarsztatNadruku Nie naprawią tego. Walczyłem z tym kilka dni pisząc do allegro. Nadal jest chaos w ofertach. Łączenie przypadkowych ofert ne wiadomo wg jakiego klucza. Koszulka dostępna w czterech rozmiarach, a w ofercie widać do wyboru tylko M i XL. Klikasz w XL i nagle przenosi na zupełnie inną ofertą, a nie na pierwotny produkt w rozmiarze XL. Tragedia.

Jako ciekawostkę podam, że ten problem NIE WYSTĘPUJE w kategorii z koszulkami dziecięcymi. Na pytanie dlaczego tam wszystko działa prawidłowo dostałem odpowiedź, że tam wielowariantowość działa inaczej, czyli po starem. My, wybrańcy, testujemy nowość. Można zes...ć się ze szczęścia.

oznacz moderatorów