anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dzieli mi wysyłkę na 2 paczki do Paczkomatu, jeżeli waga paczki to tylko 11 kg

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Od jakiegoś czasu dzieli mi  lekkie przesyłki na 2 paczki , a maxymalna waga do paczkomatu to przecież 25 kg. Czy mam błąd w cenniku, a jeżeli nie, to o co może chodzić.

Czy jeżeli wyślę tylko jedną paczkę to opłatę pobierze od drugiej, tej nienadanej i niewysłanej?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI czy chodzi np. o zamówienie nr acf863c2-a020-11ec-b6aa-415bfba0589a? Będę musiała to skonsultować, ale poproszę o potwierdzenie czy sprawa dotyczy tego zamówienia. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Tak, doładnie chodzi o to zamówienie  acf863c2-a020-11ec-b6aa-415bfba0589a

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

I jeszcze to zamówienie też podzieliło mi na 2 przesyłki, a waga to 13 kg:   

b5ab2e93-9fe3-11ec-8e4a-b7a74ed44a16

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

I tu ma pani  trzecie, które tak mi podzielono a waga to 20 kg:

c22243a0-9fc2-11ec-8f8e-ef1c6c16839f

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

I jeszcze Pocztex to samo , waga 14 kg, podzielona na 2 przesyłki:

bc74c874-9f21-11ec-adee-e3f40071e823

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI dziękuję za te informacje. Konsultuję tą sprawę, wrócę z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI wracam z informacjami w tej sprawie. System przelicza dostawy osobno, ponieważ są ustawione różne cenniki dostawy. Różnią się maksymalną ilością produktów w przesyłce. W każdym we wskazanych przez Ciebie zamówień te liczby były inne. Aby uniknąć takich sytuacji powinieneś ujednolicić cennik dostaw lub ustawić sposób łączenia kosztów w zakładce Ustawienia dostawy
Tutaj znajdziesz więcej informacji na ten temat. W razie pytań, chętnie pomogę!

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Najnowsze zamówienie, też nieduże, na Paczkomat, podzieliło mi na 3 przesyłki. Ja wyśę wszystko jedną paczką, czy zapłacę za dwie niewykorzystane przesyłki?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI zapłacisz tylko za jedną 🙂 Jeśli możesz zmieścić zamówienie w jednej przesyłce to nie ma problemu, żebyś wysyłał zamówienia w taki sposób.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Jak mam ujednolicić cenniki dostaw, jeżeli sprzedaje towar opakowaniach 5 kg i 1 kg.

W cenniku na paczkomat w opakowaniach 5 kg mam ustawioną maxymalną liczbę sztuk: 4

A w cenniku na paczkomat opakowania 1 kg mam ustawioną maxymalną liczbe sztuk: 23

Jak mam ujednolicić te cennki?

/Maxymalnie do paczkomatu można nadać 25 kg/

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI rozumiem, w przypadku oferowania różnych gabarytowo przesyłek ujednolicenie cennika nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Dlatego ustaw proszę odpowiedni dla Ciebie sposób łączenia kosztów dostawy. Tutaj znajdziesz informacje i przykłady dotyczące każdego ze sposobów.  
Jeżeli mogę coś doradzić to ustawienie kosztów dostawy na sumowanie jest optymalne, ponieważ pozwala uniknąć sytuacji, w której musiałbyś nadawać drugą paczkę na własny koszt. W przypadku zamówień Smart! kupujący i tak za to nie płaci. Jeśli zamówienie nie byłoby Smart! to kupujący zapłaciłby za przesyłkę i w takiej sytuacji łatwiej jest zwrócić klientowi koszty dostawy i nadać zamówienie w jednej przesyłce.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów