Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj mama wystawiła część przedmiotów, których niedawno pozbyłem się z pokoju.
W ten sposób pani Agnieszka z Działu Bezpieczeństwa bez żadnych wątpliwości udało się stwierdzić, że:
Analiza pani Agnieszki bez wątpliwości wykazała, że mam dostęp do konta mojej mamy. (Nie mam dostępu do kont taty, mamy i siostry).
Dlatego pani Agnieszka, Filip, Przemysław, Marcinem oraz {{{Sender.FirstName}}} z Działu Bezpieczeństwa Transakcji* zablokowali mamie konto za:
Pani Agnieszka z Działu Bezpieczeństwa wprowadziła odpowiedzialność zbiorową.
Żeby moja mama odzyskała dostęp, ja muszę wyjaśnić sprawę. Tylko ja, pani Agnieszko, nie wiem kiedy wyjaśnię swoją sprawę, ponieważ od 4 miesięcy próbuje uzyskać dane od IOD Allegro.
Proszę o rehabilitację i odblokowanie konta mamy: Client:28330317
*Jeśli zachodzi potrzeba kontaktu, wystarczy poszukać w/w osób korzystając z linkedin.com
@tulikowl przykro mi, że doszło do takiej sytuacji, jednak blokada konta Twojej Mamy jest związana z Twoimi zablokowanymi kontami. W sprawie obowiązku informacyjnego zespół zajmujący się tym zagadnieniem przekazał Ci dane. Jeżeli masz dodatkowe pytania kontynuuj proszę korespondencję mailową z pracownikami odpowiedniego działu.
Korespondencja z Działem Bezpieczeństwa Transakcji (wcześniejszym Działem Bezpieczeństwa) jest nieskuteczna, dlatego piszę tutaj, na Forum
Ja nie mam dostępu do konta moich członków rodziny. Jednk pani Agnieszka z Działu Bezpieczeństwa stwierdza bez żadnych wątpliwości, że do konta Client:28330317 ma dostęp osoba, która nie ma zgody na działalność w Serwisie. 🤔
Konto Client:28330317 zostało zablokowane, Client:28330317 jest inna osobą fizyczną. Pani Agnieszka K. po raz drugi przymusza mnie do określonego zachowania, teraz pod pretekstem utrzymania blokady na koncie mojej Mamy - Client:28330317. Zgodnie z art. 191. KK na mój wniosek wyjaśnią to organy ścigania.
INNYMI SŁOWAMI:
Nie współdzielimy kont i nie użyczamy sobie kont allegro w ramach rodziny. To są konta osobiste, tak jak konta społecznościowe np. Facebook, Instagram.
Mama jako Client:28330317 wystawiła przedmioty we własnym zakresie, poprosiła wcześniej siostrę o zdjęcia a mnie o napisanie opisów. Podczas gdy moja mama wystawiała przedmioty ja robiłem szkic kontenerów do IKEv2 i Squid Proxy. Dowodem na to mogą być np logi w EC2 w AWS lub konsoli AWS.
Proszę o pomoc:
@tulikowl Odpowiem ci, czytałem wiele razy i nie jesteś pierwszą osobą z takimi problemami, Allegro z klucza blokuje wszystkie powiązane konta, dlaczego?, nikt nie wie, ale tak jest.
Dlaczego?
Spieszę z wyjaśnieniem😊
Druga Księga Regulaminu, rozdział 20, werset 4-5: "...gdyż My, Allegro, jesteśmy Serwisem zazdrosnym, który karzę winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia"
@tulikowl Czy to jest naprawdę trudno zrozumieć taką prawdę:
Jeżeli mieszkacie wspólnie w jednym domu, mieszkaniu, wspólnie korzystacie z wszystkich urzadzeń to również ponosicie wspólną odpowiedzialność za to co się w tym domu dzieje.
Na przykład: jeżeli nie zapłacisz rachunku za prąd i pewnego dnia wyłaczą wam prąd to nie będą się pytać kto nie płacił, a kto może ma prawo korzystać bo akurat mieszka w osobnym pokoju. Odpowiadacie wspólnie i wyłaczają wam równo wszystkim..
Podobnie się dzieje w innych kwestiach, również z opłacaniem czynszów, również z internetem. No i jak zauwazyłeś również z Allegro.
Życzę szybkiego uregulowania problemów.
@br. Nie sądzę że to dobre porównanie. (prąd, woda itd)
@LEW433 Faktyczne, za słabe.... Komornik z nakazem eksmisji byłby bardziej adekwatny.
@br. No ten z filmu"Komornik", konta, czy na Allegro, FB i inne tak w rodzinie nie są ogólnodostępne jak prąd i woda, o to mi chodziło.
@LEW433 Konta nie są wzajemnie dostępne? A kto to sprawdzi, kto jest w stanie to udowodnić?
Allegro rąbie równo, czy słusznie nie jestem pewien, ale najtańszym kosztem. A zainteresowani niech się tłumaczą, jeśli potrafią się obronić to ich sukces.
W takiej sytuacji trzeba po prostu uważać, nie podpadać bo cierpią wszyscy.
Konto tulikowl założyłem we swoim mieszkaniu, w którym nikt poza mną nie przebywa na stałe.
@br. Jaką odpowiedzialność ponosi moja Mama za to że miesiąc temu przyjechałem do domu, który jest moją współwłasnością? Czy konta siostry i ojca też zostaną zawieszone?
@tulikowl Faktycznie musiałeś mocno narozrabiać skoro namierzają cię poprzez lokalizację. Powoli, ale skutecznie 😧
"Jaką odpowiedzialność ponosi moja Mama...."
Odpowiedzialność pewnie żadną, ale traktują ją jako twojego wspólnika.
"Czy konta siostry i ojca też zostaną zawieszone? "
Tego nie wiemy, ale na razie jeśli są nieaktywne, nic nie sprzedają to raczej nic im nie grozi. Ale w przypadku chęci sprzedaży czegokolwiek na tych kontach to wszystko jest możliwe.
Życzę abyś w Nowym Roku wyprostował powstałe problemy i żeby wszystko wróciło do normalności 👍
Wnioski administratorów, oparte na przypuszczeniach, prowadzą do nielogicznych konsekwencji.
Blokada konta nie może sprowadzać się do "odpowiedzialności urządzenia".
Konta Allegro są przypisane do indywidualnych użytkowników.
Dział Bezpieczeństwa ma narzędzia do odróżnienia kto jest osobą odpowiedzialną, nielojalną wobec serwisu.
@br. W moim przypadku, sprowadza się to do "zbieżności nazwisk lub kradzieży tożsamości". Policjantki niestety wyśmiały pomysły pani Agnieszki Konefał o zawiadomieniu organów ścigania.
Dlatego dopytam panią Agnieszkę, czy istnieje inna droga niż niesłuszne poniesienie odpowiedzialności za pozostałe konta.
Nie chce tego robić, ale proszenie kogoś, żeby zamówił mi produkt jest bardzo uciążliwe.