Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
jak w temacie:
dlaczego kupującemu wyskakuje żądanie o podanie adresu e-mail sprzedającego w celu weryfikacji?
jak to wyłączyć lub co zrobić, żeby coś takiego nie wyskakiwało, bo przez to kupujący nie może zrobic zakupu
@patrykk2102 Nic mu nie wyskakuje, to próba oszustwa. Podasz maila, otrzymasz fałszywą stronę z linkiem, klikniesz i stracisz pieniądze z konta.
Skąd masz taką informację, jeżeli kupujący żąda od Ciebie maila może to być oszustwo. Jeżeli wysłałeś to nie klikaj w nic co przyjdzie.
oszustwo - email w kosz.
Dzień dobry. Nie mogę złożyć zamówienia przez kup teraz, proszę o pomoc
dostałem wiadomość na allegro z powyższą wiadomością od dwóch różnych osób i dotyczące dwóch różnych przedmiotów
i jedną wiadomość taką:
Proszę dać mi znać, kiedy potwierdzicie moje zamówienie. Czy otrzymałeś już powiadomienie? Sprawdź swój folder spam, czasami maile z allegro tam trafiają
@patrykk2102, kupujący nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego do sfinalizowania transakcji. Po zakupie kupujący na Allegro Lokalnie otrzymuje dwa powiadomienia - o zakupie i o płatności. Wyglądają one tak:
Jeśli kupujący wygra licytację, otrzymuje powiadomienie:
Jeśli nie opłaci transakcji w ciągu 5 dni, zobaczy:
Tak wyglądają oficjalne powiadomienia na Allegro Lokalnie. Jeśli możesz, podaj, proszę loginy osób, które prosiły Cię o dodatkowe dane.
Cześć! wiem, że wątek jest nieaktualny, ale tutaj też jest login osoby, która próbuje aktualnie wyłudzać dane w ten sam sposób: Jumpjet1