anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moje oferty z silnikami nie są widoczne na allegro buisness?

wrakowisko_pl
#8 Zapaleniec

Witam, wysyłam przykładową aukcję https://business.allegro.pl/oferta/opel-astra-l-1-6-thp-hybryda-silnik-benzynowy-10fkbj-17829492741 większość ofert na silniki, które ogłaszam nie jest wystawiona na allegro buisness. Nie wiem czemu tak jest, skoro kilka silników wystawiła się na allegro buisness. Proszę o pomoc w zlokalizowaniu problemu. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @wrakowisko_pl, dziękuje za zgłoszenie.
Weryfikuję sprawę, wrócę do tego wątku gdy otrzymam informacje czym jest to spowodowane.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam @wrakowisko_pl, otrzymałem informację, że jest to spowodowane brakiem połączenia oferty z katalogiem produktów Allegro.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

wrakowisko_pl
#8 Zapaleniec

W takim razie czemu niektóre silniki używane, których ofertę wystawiłem są powiązane z katalogiem a inne nie? Co mam zrobić aby to zmienić i aby wszystkie były widoczne w widoku firmowym? Pytam bo u mnie mechanizm wystawiania aukcji dla wszystkich silników jest identyczny, a wynik jest różny z przewagą tych wystawionych poza buisness. Czy mogę dodać je teraz manualnie do katalogu czy muszę wystawić aukcję od nowa? 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@wrakowisko_pl nie, nie musisz wystawiać nowej oferty, ale jeśli chcesz aby wszystkie były widoczne w Allegro Business musisz połączyć je z produktem w katalogu produktów. Aby to zrobić wejdź w zakładkę "Mój asortyment", znajdź ofertę, która nie jest połączona, kliknij trzy kropki po prawej stronie i wybierz "Produkt", a następnie "Zmień produkt w ofercie". W kolejnej sekcji "Co chcesz sprzedać?" w wyszukiwarce podaj numer katalogowy części (najlepiej numer oryginału). Jeśli system znajdzie produkt, wybierz go, ale wcześniej upewnij się, że parametry podstawowe jak marka, czy numer katalogowy pasują do Twojego silnika. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów