Witam, wysyłam przykładową aukcję https://business.allegro.pl/oferta/opel-astra-l-1-6-thp-hybryda-silnik-benzynowy-10fkbj-17829492741 większość ofert na silniki, które ogłaszam nie jest wystawiona na allegro buisness. Nie wiem czemu tak jest, skoro kilka silników wystawiła się na allegro buisness. Proszę o pomoc w zlokalizowaniu problemu.
Cześć @wrakowisko_pl, dziękuje za zgłoszenie.
Weryfikuję sprawę, wrócę do tego wątku gdy otrzymam informacje czym jest to spowodowane.
Wracam @wrakowisko_pl, otrzymałem informację, że jest to spowodowane brakiem połączenia oferty z katalogiem produktów Allegro.
W takim razie czemu niektóre silniki używane, których ofertę wystawiłem są powiązane z katalogiem a inne nie? Co mam zrobić aby to zmienić i aby wszystkie były widoczne w widoku firmowym? Pytam bo u mnie mechanizm wystawiania aukcji dla wszystkich silników jest identyczny, a wynik jest różny z przewagą tych wystawionych poza buisness. Czy mogę dodać je teraz manualnie do katalogu czy muszę wystawić aukcję od nowa?
Pozdrawiam
@wrakowisko_pl nie, nie musisz wystawiać nowej oferty, ale jeśli chcesz aby wszystkie były widoczne w Allegro Business musisz połączyć je z produktem w katalogu produktów. Aby to zrobić wejdź w zakładkę "Mój asortyment", znajdź ofertę, która nie jest połączona, kliknij trzy kropki po prawej stronie i wybierz "Produkt", a następnie "Zmień produkt w ofercie". W kolejnej sekcji "Co chcesz sprzedać?" w wyszukiwarce podaj numer katalogowy części (najlepiej numer oryginału). Jeśli system znajdzie produkt, wybierz go, ale wcześniej upewnij się, że parametry podstawowe jak marka, czy numer katalogowy pasują do Twojego silnika.