anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego na mailu nie dostałem e maila kupującego?

KSklep1
#7 Wielbiciel#

Będę pierwszy raz wysyłał paczkę na allegro i pojawił się problem bo gdy w aplikacji InPost nadaje paczkę to muszę podać maila kupującego a kiedy allegro przesłało mi dane kupującego to tego maila nie było co mam zrobić? (Chyba że da się przez Allegro jakoś nadać paczkę)

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KSklep1 w e-mailu po zakupie o tytule "Nowa wpłata od Kupującego" przy "otrzymałeś wpłatę od ...." jest podany adres e-mail kupującej z allegro (o końcówce allegromail.pl). 
Możesz też powiązać konto Allegro i konto w managerze przesyłek i zaciągnąć zamówienia z Allegro tam 🙂 

Aby to zrobić wejdź proszę tutaj, utwórz konto, następnie (upewnij się, że jesteś zalogowany na koncie Allegro, które chcesz połączyć oraz sprawdź proszę czy nie masz włączonej blokady wyskakujących okienek (pop-up)).
W Managerze przesyłek wybierz Allegro >  Import Allegro InPost. Na ekranie pojawi się przycisk "zarządzanie kontami", kliknij "dodaj nowe" określ dowolną nazwę dla konta i potwierdź klikając "powiąż". InPost przekieruje Cię na Allegro, gdzie dokończysz proces.
Na kolejnym ekranie wpisz kod autoryzacyjny (zostanie podany automatycznie) i wybierz "dalej", możliwe, że konieczne będzie ponowne zalogowanie do konta Allegro. Pojawi się komunikat "Udało się!", a gdy zamkniesz okno z kontem Allegro, powrócisz do Managera przesyłek. Kliknij tam proszę "gotowe". Powiązanie może potrwać kilka minut. W tej zakładce będziesz miał informację o wszystkich powiązanych aplikacjach. 
Tutaj znajdziesz szczegółową instrukcję nadawania przesyłek.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mennicze_grosiki
#9 Pomysłodawca#

Z tego co pamiętam to przy wysyłkach na Allegro powinieneś mieć założone konta w InPost na adresie e-mail z Allegro i po zalogowaniu do InPost powiązać konto z Allegro i będziesz mieć wszystkie dane i wtedy wydrukować etykietę.

Na Allegro Lokalnie jest prościej pobrać gotową etykietę.

oznacz moderatorów