anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mam aktywnej opcji Allegro Pay Business?

biuromegax
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, 

dlaczego przy moich aukcjach nie mam aktywnej opcji spłaty z odroczeniem, pomimo tego, że widnieje komunikat "Status sprzedaży z Allegro Pay Business: aktywna." Proszę o odpowiedź. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@biuromegax Czy możesz podać mi przykładowy numer oferty i przesłać pełen zrzut swojego ekranu? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

biuromegax
#7 Wielbiciel#

Przesyłam link do sklepu z ofertami: 

https://allegro.pl/uzytkownik/biuromegax 

Z panelu sprzedawcy widzę informację o spłacie z odroczeniem w swoim sklepie, natomiast z panelu Klienta nie ma takiej informacji. Po wejściu w aukcję nie ma też sposobu płatności Allegro pay. Pierwsze dwa screeny to perspektywa kupującego, natomiast trzeci screen to perspektywa moja, sprzedającego. 

unnamed.pngunnamed (1).pngPrzechwytywanie.PNG

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@biuromegax to prawidłowe działanie, ponieważ dla kont firmowych rozdzieliliśmy widoczność ofert na:

• oferty przeznaczone głównie dla zakupów firmowych,
  • oferty przeznaczone dla zakupów konsumenckich. 

Oznacza to, że w widoku dla kupujących wyświetlamy wszystkie oferty. Natomiast kontom firmowym w widoku biznesowym wyświetlamy oferty, które mają opcje:

• faktura VAT,
  • faktura VAT marża,
  • faktura bez VAT.

Jeśli chcesz przełączyć widok zmiany wyglądu serwisu, czyli wyboru kontekstu w jakim jako użytkownik konta firmowgo kupujesz na Allegro, musisz przejść do rozwijanego menu, w sekcji “Moje konto” w zakładce “Konto”.

_HolaOla__0-1688810193040.png

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

biuromegax
#7 Wielbiciel#

Nasi Klienci nie mają możliwości kupienia naszych ofert poprzez Allegro Pay. Nie chodzi mi o widok, tylko o możliwość wyboru płatności Allegro Pay. 

oznacz moderatorów

biuromegax
#7 Wielbiciel#

Mam tak we wszystkich ofertach.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@biuromegax aby możliwość płatności przez Allegro Pay pojawiła się w Twoich ofertach musisz spełnić kilka warunków, m.in. Twoje konto musi być aktywne 60 dni. Twoje zostało zarejestrowane 14.06.2023 r., więc nie spełnia jeszcze tego kryterium. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów