Dlaczego obniżana jest ocena jakości sprzedaży, gdy nie zostały wystawione oceny przez kupujących ?
mam 100% ocen pozytywnych, ale ostatnio nikt nie ocenił z kupujących. Czy ja mam do nich dzwonić i prosić o wystawienie oceny ? Chyba nie tędy droga. System powinien nakłaniać do wystawiania ocen. A tak dostaje mi się za to , że Allegro nie radzi sobie.
To nie fair robić to w taki sposób. Jestem drobnym sprzedawcą, ale widzę jak ciśnienie, żeby zniechęcić do współpracy z Wami.
Kupujesz woreczki strunowe, wrzucasz do środka 2 kukułki czy inne cuksy i karteczkę że bardzo prosisz o pozytywną ocenę 5 gwiazdek na allegro. Psychika ludzka działa tak że dostaniesz coś to czujesz się zobowiązany odwdzięczyć
No chyba, że trafi na Panią na diecie i Pani wkurzona tym, że narobił jej ochoty da negatywa xD Tu wszystko możliwe 🤣
dobra są cuksy słodzone aspartanem @AnnaG-Antyki
@WSautoParts Twoja ocena w tej mierze nie jest obniżona, ale jeśli nie otrzymujesz ocen, nie dostajesz nowych punktów tej mierze.
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Mówisz tylko o technikaliach. Dla mnie jest to obniżenie oceny o 100 punktów. Nadal mam ocenę na 100% a zabieracie mi punkty za to, ze kupujący nie ocenili zakupu ? I wedle odpowiedzi ma wysyłać cukierki ,żebym był albo w ogóle albo lepiej oceniony ? Tak działa Allegro ??
@WSautoParts nie powiedziałem ci że masz wysyłać cuksy powiedziałem ci jak działa socjotechnika... a jaki ty sobie wymyślisz sposób na domotywowanie kupującego by o tobie pamiętał to już w tym twoja głowa na biznes.
Nie mam do Ciebie pretensji, chciałeś dobrze, ale nie chodzi tu o socjotechnikę tylko rozwiązanie regulaminowe. To wielka platforma sprzedażowa, a zamiast regulaminu działa na zasadzie "widzi mi się" i wolnej amerykanki ? Mówi się na Allegro - **piiip**, nie wiem jak u Was ale u mnie opłaty sięgają 25 % przychodu.... Kupujący tracą, nas się ciśnie, żebyśmy zmniejszali marżę konkurując. Za to Allegro ma stały coraz większy dochód. I jeszcze kiedy mam po 4 latach w miarę wyrobioną markę jako mały sprzedawca szarpię się, bo kupujący nie wystawiają ocen, A Moderatorzy nawet nie raczą odpowiedzieć, czy przedstawić fakty z regulaminów.
@WSautoParts wystarczyłoby udostępnienie kolejnej darmowej wysyłki smart od wystawienia oceny poprzedniej transakcji
@WSautoParts w tej mierze sprawdzamy procent klientów, którzy w ostatnich 30 dniach polecili zakupy u Ciebie. Jeśli w ciągu 30 dni nie otrzymałeś oceny, nie otrzymasz punktów w tym obszarze. Tutaj artykuł na ten temat.