Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Wiem, że już ten temat był poruszany, ale sprawdziłem dostępne opcje i żadna nie pomaga. Jak próbuję wystawić ofertę z wybranej kategorii to dostaję taką odpowiedź:
"Allegro zwróciło następujące komunikaty:
You cannot publish offer without a related product because you have too few offers related to a product in that category. Select or create a new product and associate it with your offer. (VALIDATION_ERROR)"
Nic nie pomaga: ani zmiana przeglądarki - sprawdziłem Edge, Operę i Mozillę, komputer stacjonarny (Windows 10 Pro 21H1).
Nie pomaga wystawienie oferty bezpośrednio w Allegro pomimo zaznaczonej opcji "utwórz przedmiot" !!!!!
Co zrobić?
PS. dodam, że chodzi o zwykłe produkty: silikony w tubkach!!! a nie czołg czy armatę czy ruskiego MIG-a
Pozdrawiam,
Jarek
@arlaneo, taki komunikat wyświetlamy, gdy chcesz wystawić ofertę w kategorii, w której nie spełniasz wymogu % połączonych ofert z produktem.
Silikon w tubie to kategoria Firma i usługi, gdzie wymagamy połączenia 15%. Możesz skorzystać z opcji utworzenia nowego produktu, ale koniecznie jest uzupełnienie wszystkich parametrów podstawowych.
Zachęcam Cię do zapoznania się z tym artykułem.
No niestety mam już kilka przykładów takich problemów. Przed chwilą wystawiłem pojemnik na wodę (beczkę), a dosłownie chwilę później taki sam pojemnik tylko mniejszej pojemności, w tej samej kategorii Allegro już odmawia wystawienia i wyświetla się znów ten sam komunikat o braku możliwości wystawienia ponieważ w danej kategorii mam za mało powiązanych ofert. Jeżeli chcę wystawić z powiązaniem to z kolei wyświetla się informacja, że nie znaleziono produktu i nie można powiązać tej aukcji z inną;
nie muszę przecież dodawać, że jest na Allegro masa takich pojemników, więc z czym problem tym razem? wszystkie możliwe parametry dodatkowe uzupełniam, opis jest bardzo podobny, tytuł aukcji także, różni się tylko pojemność zbiornika....
jeżeli w danej kategorii jest wiele nawet identycznych pojemników, to dlaczego allegro nie chce pozwolić na wystawienie mojej aukcji??
@arlaneo, aby odpowiedzieć precyzyjnie na Twoje pytanie, potrzebowałabym zrzutów ekranu z kolejno wykonywanych przez Ciebie czynności.
Brakuje mi informacji:
- czy jest to nowa oferta;
- czy korzystasz z "wystaw podobną";
- jaki jest numer oferty;
- w jakiej kategorii wystawiasz.