Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym się dowiedzieć dlaczego oprócz opłat za sprzedany towar mam cały czas naliczane dodatkowe płatności za dostawę, pomimo że kupujący jest obciążony dostawą
Może dopłata za gabaryt. Wszelkie dodatkowe obciążenia idą na konto sprzedawcy. Klienta nikt nie będzie ścigał. Musisz mocno pilnować
Nie nie przekraczam gabarytów to są małe przesyłki, no ale temat rozwiązany trzeba podnieść ceny
Na to wygląda że będę musiał podnieść ceny o koszt którym mnie obciążają
W treści tego linku nie ma wyjaśnienia, dlaczego jako użytkownik konta zwykłego na Allegro Lokalnie z pakietem SMART i 3 transakcjami w ostatnim kwartale muszę płacić za przesyłkę jako sprzedawca, która to opłata wyniosła 1/3 ceny towaru. Masakra 😞
Coś pokręciłeś. Nie ma możliwości żebyś na lokalnym płacił za paczkę smart opłatę wynoszącą 1/3 jej wartości. Po przekroczeniu limitu darmowych wysyłek dopłata do smarta dla sprzedającego na lokalnym wynosi 4.99, a kupujący musi kupić za co najmniej 45zł, to nie jest 1/3 choć i tak bardzo dużo...
Prawdopodobnie paczka nie była smart i kupujący ją opłacił razem z wpłatą za towar. Wypłacasz sobie tę kasę, a potem opłatę za wysyłkę doliczają do Twojego rachunku w Allegro. Sprawdź ile realnie wpłacił...
Ewentualnie kupujący kupował kilka przedmiotów i sam ustawiłeś mu kwotę dostawy za 0zł, a wcale smarta nie miał...
Mam rozliczenie z Allegro w rachunkach, więc widac jak na dłoni. Cena produktu to 45 zł, dostawa InPostem ze Smartem i 3 transakcjami w tym kwartale (czyli ciągle się kwalifikująca) za ten produkt wyniosła 11,49. No, powiedzmy że to 1/4 ceny a nie 1/3, co nie zmienia faktu dlaczego mam tyle płacić za dostawę
Już wyjaśniłam sprawę z doradcą. Dzięki