anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przy ogłoszeniu o sprzeda pokazuje odległą date wysyłki skoro paczki wychodzą praktycznie

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MarekGrzej czy niedawno zmieniłeś czas wysyłki? Przewidywany czas dostawy bazuje nie tylko na Twojej deklaracji, ale też na historycznych danych na temat nadawania przez Ciebie paczek. 
Jeśli wcześniej zdarzało Ci się nadwać przesyłki później, algorytm to uwzględnił. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

Nic nie zmieniałem przesyłki nigdy nie wychodziły z opóznieniem. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MarekGrzej w ofertach,  w których pokazujemy dłuższy przewidywany czas dostawy udostępniasz tylko metody dostawy niezintegrowane z nami, dlatego zakładamy dłuższy czas przewozu. 

Monika
oznacz moderatorów

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

Ale to jest wprowadzanie klienta w bład bo przesyłka jest wysyłana od razu tak jak ja zaznaczyłem a nie po tygodniu jak wy pokazujecie.

oznacz moderatorów

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

W takim razie proszę o informacje co mam zrobic aby to zmienic.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MarekGrzej Jeśli nie korzystasz z przewoźników zintegrowanych, nie możemy śledzić Twoich zamówień, więc nie przyznajemy Ci punktów w jakości sprzedaży. Jeśli chcesz to zmienić sprawdź listę zintegrowanych przewoźników i udostępnij ich metody dostawy w swoich ofertach, a wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule

Ola
oznacz moderatorów

Client:74250890
#12 Orędownik

A jakie metody masz ustawione przy ofercie? 

oznacz moderatorów

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

mam ustawiony wysyłka natychmiast kurierem

oznacz moderatorów

#12 Orędownik

No dobrze, ale jaki to kurier? Inpost, DPD, Fedex, Geis? 

oznacz moderatorów

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

Fedex i od razu mówię że dostarcza w ciągu 24h przesylke

oznacz moderatorów

#12 Orędownik

I to masz w cenniku jako kurier Fedex czy przesyłka kurierska? I czy są jakieś wcześniejsze zamówienia z ostatnich 28 dni, żeby system miał dane.

Jak nie ma danych , to metoda dostawy na umowie własnej będzie miała wydłużony przewidywany czas dostawy nawet do 6/7 dni. 

Jak fedex jest wpięty pod przesyłkę kurierską, to będą brani pod uwagę wszyscy kurierzy, którymi pod tą metodą dostawy są wybierani.

Jak jest kurier fedex, to tylko fedex powinien być brany pod uwagę. 

Istotna jest też kwestia statusów, po jakim czasie jest widoczny skan w systemie. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

ale odlot cyt:

w ofertach, w których pokazujemy dłuższy przewidywany czas dostawy udostępniasz tylko metody dostawy niezintegrowane z nami, dlatego zakładamy dłuższy czas przewozu.

przecież takie coś nadaje się do zgłoszenia do uokik, jako działanie naruszające zbiorowe interesy konsumentów.

Nie lepiej napisać w ofercie "nie jesteśmy przewidzieć czasu wysyłki"?

oznacz moderatorów

nortimj
#11 Animator

Podsumowując. 
Nie korzystasz z przewoźników allegro więc:
- twoja ocena leci na twarz - spada sprzedaż
- allegro wprowadza w błąd podając odległą datę wysyłki choć zgodnie z regulaminem zadeklarowałeś coś innego i tego przestrzegasz - spada sprzedaż bo ludzie nie chcą czekać
Dla mnie to coś bardzo na granicy prawa bo albo bierzesz kurierów od allegro albo polecisz ze sprzedażą.
Czy coś pomyliłem?

oznacz moderatorów

MarekGrzej
#7 Wielbiciel

Dokładnie tak jak opisujesz .

I raczej nie ma szans na zmianę tego bo nam umowę że swoim przewoznikiem

oznacz moderatorów