anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego w jednej ofercie mozna mieć różne kolory?

Client:50330839
#7 Wielbiciel#

Jeśli wystawianie kilku produktów na jednej aukcji nie jest zgodne z regulaminem Allegro, to dlaczego wiodąca firma w kategorii mody (womanonline) nieustannie podejmuje się takich działań, a ich aukcje naruszające zasady mają wysokie pozycje w liście? Chodzi mi konkretnie o sposób, w jaki firma ta wystawia swoje oferty. Wydaje mi się, że takie praktyki nie tylko wprowadzają w błąd konsumentów, ale również stanowią formę oszukiwania konkurencji.

https://allegro.pl/oferta/elegancka-klasyczna-modna-stylowa-kobieca-bluzka-polski-produkt-1388636935...

https://allegro.pl/oferta/niesamowita-kobieca-zjawiskowa-bluzka-damska-duzo-rozmiarow-15305451488

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie wiem jak to robią ale kupowałam kiedyś od nich i zdecydowanie wygodniejszy dla klienta jest taki sposób zakupów. Szkoda że u innych tak nie ma...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:50330839 nie jest to niezgodne z regulaminem. Zgadzamy się na takie rozwiązanie, ponieważ produkt różni się tylko kolorem, który nie wpływa na jego właściwości. 
Kolor do wyboru jest ok, ale np. wybór rozmiaru już nie (dla każdego rozmiaru Sprzedający musi utworzyć oddzielną ofertę). 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:50330839
#7 Wielbiciel#

W regulaminie Allegro jest zapis o tekstach umieszczanych na grafikach - jest to niedozwolone. Czy w przypadku aukcji wystawianych w ten sposób (jeden produkt w kilku kolorach) można zdecydować się na taki krok?

oznacz moderatorów

7-MALY-7
#11 Animator#

doczytaj lepiej regulamin, jeżeli się na niego powołujesz.

regulamin nie zabrania umieszczania tekstów na grafikach...

podpowiem - miniaturka, zdjęcie główne, zdjęcia dodatkowe...?:)

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:50330839 podanie na grafice nazwy koloru jest dozwolone. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów