Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czy jako sprzedający mam obowiązek dołączyć fakturę vat do paczki czy wystarczy wysłanie jej elektronicznie do kupującego?
Wystarczy elektronicznie, tylko niektórym kupującym to nie wystarcza i możesz mieć mniej gwiazdek, więc niektórzy robią to tak i tak.
@LEW433 problemem jest nadmiar i to też może powodować niezadowolenie Kupujących
Ja ostatnio od jednego sprzedawcy otrzymałem fakturę cztery razy, po drugiej chciałem już wystawić komentarz negatywny, przy dużej ilości faktur to może być problem
- faktura papierowa
- mail z fakturą
- mail od allegro z fakturą
- faktura umieszczona w portalu do pobrania
@RED Nie mów, że nie masz zamówień z żądaniem wydrukowanej faktury z podpisem 😄 Bo moja "wiekowa" księgowa tego wymaga........ 😄
... z podpisem i PIECZĄTKĄ😂 bo tego wymaga księgowa.
się smiejecie
jeszcze kilkanaście lat temu faktura bez pieczątki i podpisu to nie była faktura
później dokument w postaci pliku pdf był zakazany i niektórzy taką papierową fakturę zginali by wyglądała jak oryginał
bo faktura z napisem oryginał ma być tylko jedna
-------------------------------------------------------------------------------------------
zobaczymy jak traficie na kontrolę, która stwierdzi, że do każdej wpłaty ma być faktura zaliczkowa
potem właściwa, a zwrot bez formularza zwrotu i podpisu kupującego jest nieważny
lub by w sytuacji jak nie masz towaru wystawiać zawsze korektę
@dachovo Jeśli chcesz być bohaterem tego forum, [edycja], to nie dołączaj. Wg przepisów wystarczy wysłanie w formie elektronicznej, realnie - wyślij mailem (lub poprzez Allegro) oraz wydrukuj i dołącz fizycznie w paczce wydrukowaną. Inne opcje to proszenie się o kłopoty.