anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dopłata dla kupującego

PortoStrefa
#9 Pomysłodawca#

Czy na Allegro dozwolone są dopłaty na personalny nr konta dla kupującego. Np. w ramach jakiejś rekomensaty kiedy musi dopłacić do produktu od innego dostawcy bo od nas nie mógł otrzymać? 

Mechanizmu takiego w samym Allegro nie widzę.

Z tego co słyszałem to niektórzy coś takiego stosują, żeby usunąć negatywny komentarz od roszczeniowego klienta. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

komis-bell
#21 Demiurg#

@PortoStrefa Bezpośrednio przez allegro nie.
Jeśli zdecydujesz się na taki krok i uzgodnisz to z kupującym to po prostu prosisz go o numer konta i robisz przelew.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie dozwolone są, możesz tylko zrobić zwrot kupującemu za zwrócony towar, taki mechanizm jest dozwolony przez regulamin Allegro.

oznacz moderatorów

PortoStrefa
#9 Pomysłodawca#

Nie dozwolona jest dopłata na konto bankowe klienta jako rekomensata? z tego co wiem sporo osób tak robi. 

oznacz moderatorów

PortoStrefa
#9 Pomysłodawca#

Czy mogę prosić o dokładniejsze informacje, gdzie nie dozwolone są indywidualne ustalenia takie jak dopłata (dla kupującego) aby mógł kupić np. inny, droższy produkt na Allegro.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@PortoStrefa Nie ma czegoś takiego.
Wszelkie ustalenia robisz indywidualnie z kupującym i możesz zlecić po prostu przelew na wskazany przez niego numer konta.

oznacz moderatorów

PortoStrefa
#9 Pomysłodawca#

OK, dzięki. No właśnie coś mi się wydawało dziwne, że nie można tego typu ustaleń robić. W końcu Allegro nic na tym nie traci a nawet zyskuje.

oznacz moderatorów