Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem kompletnie raczkującym sprzedającym i bardzo prosiłbym o pomoc.
Może trochę śmieszyć mój problem, ale kompletnie nie ogarniam ustawiania dostawy i płatności.
Mam towar, który w InPost mała paczka (max. 8 x 38 x 64 cm do 25kg) mieści się 8 szt mojego towaru, gdzie koszt tego (dla mnie nowego sprzedającego wynosi 9,99zł za paczkę) i nie byłoby problemu gdyby klient kupił jeden mój produkt, który bym wysłał w InPost za 9,99zł, ale gdy klient np. chce zamówić 8szt produktu wyskakuje mu koszt dostawy 79,92zł. W pierwszej wersji jak miałem ustawione "dostawę i płatności" to za 8szt mojego towaru miał do zapłaty ok 200zł- no przecież nikt normalny nie kupi mój towar z przesyłką za 200 czy 80zł.
Bardzo proszę o pomoc bo kompletnie nie mam pojęcia jak ustawić, że za 8szt mojego towaru klient zapłaci 9,99zł w InPost (bo tyle się mieści mojego produktu w paczce, która wejdzie do takiej małej skrytki InPostu), za 24szt towaru 13,99zł w InPost i za 48szt towaru 15,99zł w InPost.
Na dzień dzisiejszy nie mogę skorzystać, z usługi allegro smart bo jestem kompletnie początkującym sprzedającym.
Jeśli gdzieś można już znaleźć taką "lekcję" z ustawiania dostawy i płatności to z góry przepraszam i proszę o wskazanie gdzie mogę się "doszkolić".
Przepraszam, za tworzenie nowych wątków na forum, ale szkoda, że nie ma jakiegoś komunikatora gdzie można by było bezpośrednio pogadać z kimś, kto mógłby w bezpośredni sposób pomóc w tak bagatelnej sprawie.
Pozdrawiam
@Client:50025948 Paczkomat masz za 8,99 zł niezależnie od gabarytu (tak samo miniKurier24 za 10,95 zł i Kurier24 za 13,41 zł), tylko najpierw musisz zintegrować konto allegro z managerem inpostu tutaj https://manager.paczkomaty.pl/allegro/import-auctions
Następnie w cenniku dostawy wybierasz ww. opcje w podanych cenach i ustawiasz maksymalną ilość przedmiotów w paczce na taką, jaka wejdzie Ci w gabaryt C (tylko pamiętaj, że miniKurier24 ma wagę tylko do 10 kg, Kurier24 natomiast do 30 kg).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Client:50025948 Ustaw sobie maksymalną ilośc w paczce 48 sztuk i kolejna sztuka 0 zł, wtedy będzie dobrze. Teraz masz 1 sztukę w paczce i do każdej kolejnej dolicza 9,90 zł stąd te kosmiczne koszty przy zamówieniu kilku produktów. No i to co radzi @Knowhere - zintegruj konto z managerem .
@Kaliope_Brzeg dziękuję za odpowiedź, obawiam się, że będzie problem na chwilę obecną z tym ustawieniem bo jeśli nawet ustawię max 48 szt w paczce to powyżej 8 szt jeśli klient zamówi to będę musiał wysłać paczką InPost za 13,99 zł (a klient zapłaci tylko 9,99 zł) bo tak jak już wspomniałem to są dopiero moje pierwsze kroki w allegro i żeby skorzystać z tego o czym mówi @Knowhere to muszę najpierw spełnić warunki narzucone przez allegro, żebym mógł wysyłać za 8,99 zł w gabarycie C. Ale dziękuję, za szybką odpowiedź, zobaczę co się da zrobić w tej sprawie. Pozdrawiam
@Client:50025948 Nie musisz spełniać żadnych warunków. Jak pisałem wcześniej, wystarczy że zintegrujesz konto allegro z managerem inpostu i już masz przesyłki w takich cenach, jak w zakładce "Oferta dla sprzedawców Allegro" https://inpost.pl/cenniki
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere dziękuję za odpowiedź i za podpowiedź, aczkolwiek jestem kompletnie na początku swojej przygody z allegro. Nie mam możliwości wysłania paczki InPost za 8,99 zł bo nie mam jeszcze na swoim koncie 5 zakończonych transakcji- to jest dopiero moje drugie ogłoszenie na allegro. W pierwszym miałem jedną sztukę i udało się bez problemu sprzedać i wysłać. Teraz postanowiłem wystawić większą ilość towaru i niestety pojawiły się takie problemy. Ale dziękuję za pomoc, postaram się ogarnąć manager InPost-u.
@Client:50025948 Zintegruj konto z managerem i będziesz miał paczki za 8,99 zl. To nie ma związku z ilością transakcji na koncie.
@Kaliope_Brzeg super, dzięki za informację, oto mi właśnie chodziło. Pozdrawiam
@Client:50025948 jak już zintegrujesz Allegro z Inpostem, to w ustawieniach dostawy na Allegro wpisz maksymalną ilość sztuk w paczce, wtedy nie powinno naliczać kosztu przesyłki za każdą sztukę oddzielnie.