Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałabym poszerzyć swoją ofertę o produkty sprzedawane metodą dropshippingu, na razie nie dogadywałam się jeszcze z hurtowniami, więc nie wiem jeszcze jak to wygląda z ich strony, ale chciałabym usłyszeć o Waszych doświadczeniach i praktyce. Mam na razie jedno nurtujące pytanie.
Jak ustawić cennik dostaw, skoro fizycznie ode mnie nic nie będzie wyjeżdżać? Nie widzę w cennikach opcji ustawień na dropshipping ani takich, które mogłyby działać w ten sposób. Czy wtedy po prostu ustawiam zwykłe cenniki, a dalej jest to już kwestia dogadania się z hurtownią, że ja generuję etykiety, zamawiam odbiory od nich wybranymi przeze mnie i klienta kurierami, opłacam dostawę przez allegro, a im opłacam koszt samego produktu bez kosztów dostawy?
Podbijam, dalej potrzebuję odpowiedzi.
Dobrze, czekam. Dodam, że czytałam Wasz artykuł o dropshippingu na allegro, ale informacji o cennikach, kosztach dostaw, po której stronie one leżą itd. niestety tam nie ma.
Wracam z odpowiedzią.
Generalnie co do metod dostaw to Ty lub hurtowania organizujecie dostawę w zależności od ustaleń między Wami - w naszych cennikach jeśli ustawisz metody rozliczane z Allegro, to aby poprawnie były rozliczane, to powinnaś generować albo na naszej stronie Wysyłam z Allegro, albo poprzez poprawne powiązanie programu do Twojego konta i Wysyłam z Allegro.
Możesz też dodać metody rozliczane na umowie własnej, wtedy rozliczenia są poza nami za generowanie etykiet i to już w Twoim zakresie czy zrobisz to samodzielnie czy będzie generować hurtownia. U nas w Wysyłam z Allegro możesz podać nawet inny adres do odbioru przesyłki np. hurtowni i tam wsyłać etykiety.
Tu zostawiam również artykuł.