anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dyskusja z klentam

expressmap
#8 Zapaleniec

Proszę o pomoc jestem w kropce i ogromnym stresie boję się stracić swoją opinie na Allegro na którą ciężko pracuje

klientka 
Opis problemu: Przesyłka miałbyć u mnie dzisiaj, nie mogę uzyskać informacji czy będzie. jeśli nie, to oczejuję zwrotu pieniędzy natychmiast w ciągu 24 godzin.

odpowiedz
Dzień dobry, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Niestety przesyłka nie nie została odebrana przez kuriera w odpowiednim czasie , dlatego nie dotarła do Państwa w przewidywanym terminie. Oczywiście anulujemy zakup i niezwłocznie zlecimy zwrot pieniędzy. Przepraszamy za niedogodności i za całą sytuację. Mamy nadzieję, że mimo tego zdarzenia będziemy mogli jeszcze Państwa obsłużyć.

14 sierpnia 2026 08:58

Sprzedający zwrócił Ci pieniądze za zakupy: 86,86 PLN.

Pieniądze w ciągu 3-7 dni roboczych trafią na konto lub kartę, z którego był opłacony zakup. W mejlu znajdziesz informacje o zwrocie.

Zakończyliśmy Dyskusję w związku z rozwiązaniem problemu. W przypadku dalszych problemów zgłoś ponownie problem.

ponownie klientka
Opis problemu: Dzień dobry. Proszę o wyjaśnienie sytuacji. Sprzedający kłamie, przesyłka nie była nawet przygotowana do wysyłki. Oczekuję piniędzy dzisiaj na moim koncie. Nie pozwolę, aby mnie tak traktowano. Allegro prosze o sprawdzenie kłamstw sprzedającego i interwencję. jest coś takiego jak przelew natychmiastowy. Dokładnie tego oczekuje natychmiast reakcji, przeprosin. I pieniędzy, jeśli nie pojawią się na koncie będe żądała odszkodowanie w wysokości różnicy w cenie książek , tóre zakupię stacjonarnie i zwrot za paliwo i parking!

odpowiedz
Dzień dobry, przede wszystkim przepraszamy za zaistniałą sytuację oraz wszelkie związane z nią niedogodności. Chcielibyśmy sprostować, że nie mieliśmy zamiaru wprowadzić Panią w błąd. Zamówienie zostało złożone po godzinie odbioru przesyłek przez kuriera, który odbiera paczki od nas około godziny 13:00. Z tego względu przesyłka nie mogła zostać przekazana kurierowi tego samego dnia. Rozumiemy jednak Pani rozczarowanie i przepraszamy, że sytuacja nie została odpowiednio wyjaśniona. Zwrot środków za zamówienie został już przez nas zrealizowany. Prosimy o sprawdzenie rachunku/banku — środki powinny zostać zaksięgowane zgodnie z czasem realizacji przelewu przez operatora płatności i bank. Jeszcze raz przepraszamy za całą sytuację oraz powstałe niedogodności.

14 sierpnia 2026 10:16

wiktorlelek, przykro mi, że wystąpił problem z książkami. Z dyskusji wynika, że sprzedający zwrócił już Panu pieniądze. Zwrot jest realizowany taką samą metodą płatności co zakup, w tym wypadku Apple Pay.

Prosiłam o pomoc i odniesienie się do dyskusji, to, że sprzedający zwrócił mi pieniądze, to żadna łaska, tylko oczywista sprawa. chyba nie ma co do tego watpliwości. Pieniądze dostaje tą samą metodą zwrotu , jeśli transakcja przebiega na ustalonych warunkach. A nie przebiegła. Więc żądam jak wyżej. Składam oficjalna skargę na postępowanie sprzedawcy oraz działanie doradcy Allegro. Muszę kupić książkę stacjonarnie i zapłacić 99,90 w Emipiku oraz tam dojechać, a nie ok.. 60zł. I marnujecie mój czas. Żądam ustosunkowania się do mojej skargi i odpowiedzialnego zajęcia się moją sprawą.Nierówne traktowanie sprzedawcy, od którego pobieracie prowizję i mnie jako klienta jest niedopuszczalne. Oczekuję odpowiedzi od sprzedawcy, który kłamie oraz od doradcy, który okazał się być niekompetentny .

co potwierdza w kolejnej wiadomości. Kiedy był kurier to Wasz problem. Piszecie zamów do... a otrzymasz przesyłkę jutro i tak zro biłam. A więc przyznaliście się do kłamstwa a teraz czas na odszkodowanie ( wina i kara). Przepraszam nic nie znaczy i nie kosztuje . Nie uczy uczciwości.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Olej to. Na nic nie masz tu wpływu.

oznacz moderatorów

expressmap
#8 Zapaleniec

a jak napisze skargę polecą punkty to mogę się pożegnać ze sprzedażą

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@expressmap 

Ty poważnie piszesz?

oznacz moderatorów

expressmap
#8 Zapaleniec

jest ciśnienie w pracy 😕

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@expressmap 

Tzn że co, szef Ci łeb urwie za jednego negatywa?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@expressmap daj spokój mi po 2 negatywach, sprzedaż wzrosła o 30 % 😄 odpowiesz na komentarz że to allegro podaje przewidywaną dostawę na nie sprzedawca i nie jest to gwarantowane 🙂 

Podziwiam takie odpisywanie i spokój, ja bym napisał że to termin przewidywany i że jak nie pasuje może odstąpić, jak paczka wróci oddamy kasę, i na tym bym skończył, przepraszać za bajzel jaki zrobiło allegro 😄

expressmap
#8 Zapaleniec

no nic zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Ale nie mam już siły pisać do Tej Pani

oznacz moderatorów

expressmap
#8 Zapaleniec

poproszę o zakończenie tam dyskusji . ciekawe czy otworzy ją ponownie

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@expressmap ja bym to już dawno uciął, podaj jej że masz w ofertach podany czas na wysyłkę 24 h a czas który podaje allegro jest przewidywany nie gwarantowany 😄

przew.jpg

expressmap
#8 Zapaleniec

mam ustawione do godziny 13.
przesyłka wpadła przed godziną 14 na kuriera dhl i że wysyłka w czwartek a dostawa w piątek.
algorytm Allegro 😕

oznacz moderatorów

expressmap
#8 Zapaleniec

sama w sumie sobie jestem winna . trzeba było tam zajrzeć na te zamówienia

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@expressmap Ty masz w ofercie w zakładce dostaw, jak sama piszesz masz ustawione 13 a zakup z 14, więc wiesz kto jest winny napisz to wszystko w razie negatywa w odpowiedzi 😄

Podczas tworzenia tej oferty sprzedawca zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 24 godzin.

expressmap
#8 Zapaleniec

jest ciąg dalszy

Proszę zarówno Allegro , jak i sprzedającego do ustosunkowanie się do moich wypowiedzi. Słowa przepraszam mnie nie interesują!!!! Zamknięcie dyskusji przed odpowiedziami na moje skargi oraz żądania uznam za naruszenie praw jako konsumenta. zarówno ze strony Allegro jak i sprzedającego.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@expressmap Jak już wspominałem - olej to 🙂 

Przeprosiliście chociaż to nie wasza wina i zleciliście zwrot.

Na całą resztę nie macie żadnego wpływu - nawet gdybyście zrobili jej ekspresowy zwrot na konto to i tak mogłaby wystawić negatywa którego Allegro by nie usunęło.

Klientka może oczywiście żądać 'odszkodowania' ale będzie musiała się z tym udać do sądu.
Szanse na powodzenie takiej sprawny są niemal zerowe nawet gdyby  jakimś cudem do niej doszło.

oznacz moderatorów