Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie! Mam ogromny problem z wspomnianym Działem Bezpieczeństwa. Jestem sprzedawcą który działa w modelu dropshipping. Przygoda zaczęła się 30.06.2023 w południe. Realizowałem zamówienia do klientów i dostałem maila w którym było napisane ze moje konto zostało zawieszone dla dodatkowej weryfikacji. Napisane było abym wysłał zdjęcie dowodu oraz selfie z dowodem, i towar na którym jest dowód osobisty z towarem oferowanym na sprzedaż. Napisałem że działam w modelu dropshipping jak spora część sprzedawców i że współpracuje z hurtowniami dropshippingowymi które są w progamie Sky Shop. Odpisali ze mam wsyłać faktury zakupu towaru oraz zrzuty ekranu konta hurtowego w hurtowni. Chciałem mieć sprawę za sobą więc wysłałem dodatkowo dowód z selfie, wyciągi z banków, nadane paczki ze strony apaczka, konto hurtowe, zrzuty ekranu ze Sky Shop oraz losowe faktury zakupu i sprzedazy. Napisali ze muszę czekać az zamówiony towar dojdzie do klientów. Towar doszedł, kazali mi zakończyć wszystkie dyskusje. Zrobiłem to a w międzyczasie dostałem duzo pozytywnych ocen. Napisałem ze wszystkie paczki doszły i wszystkie dyskusje są zakończone. Odpisali mi ze dropshipping który Allegro tak bardzo promuje jest zbyt ryzykowny do zakończenia transakcji. Odpisałem ze bardzo duzo osob dziala na takiej zasadzie i ze nie maja zablokowanego konta. Odpisali zebym wyslal umowe z hurtowni ze wspolpracujemy na zasadach dropshippingowych, hurtownia nie wymaga umowy a nawet jej nie podpisuje z klientami wiec wyslala mi oswiadczenie o naszej wspolpracy. Wyslalem to oswiadczenia a pani Urszula napisala ze kolega juz wspomnial ze konto zostanie zablokowane ale wczesniej wymagali ode mnie dowodu wspolpracy z hurtownia. Trace cierpliwosc na to wszystko a przypomnijmy ze jest poczatek miesiaca, Allegro to moje jedyne zrodlo dochodu a do tego dochodzi ZUS i ksiegowa. Od ponad tygodnia jestem bez sprzedazy i dostaje maile od Allegro z jakimis regulaminami. Wspominalem wiele razy ze chce miec napisane konkretne kroki ktore musze wykonac aby moje konto zostalo odblokowane, ale mialem wrazenie ze pisze do sciany. Caly czas pytałem o wymagania ktore musze zrobic ale czulem ze Dział Bezpieczenstwa udaje ze tego nie widzi i wkleja swoje regulki. Przez ten tydzien z Allegro wymienilismy ponad 150 maili. Trace juz cierpliowsc na to i jeszcze raz wspomne ze mam dom i firme do utrzymania.
PS Jeżeli sprawa nie rozwiąże się będę musiał ze wspomnianym Działem Bezpieczeństwa skontaktować się przez prawo i sad
nic nowego nie piszesz .
Nie wiem jak to rozwiązać. Tracę cierpliwość w uj osób działa na zasadzie dropshipping a ja mam zablokowane konto nie wiadomo czemu
@ko_alka moze ty cos pomozesz?
@w_toys Tylko Dział Bezpieczeństwa Transakcji może odblokować Twoje konto. W korespondencji 34590190 zostałeś poinformowany o możliwości złożenia reklamacji na tę decyzję i w tym momencie jest to jedyna opcja.
Czyli sąd, dzieki za podpowiedz