anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dzień dobry. W tej chwili nie mogę odnowić niektórych naszych ofert

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry. Jesteśmy producentem ręcznie robionej galanterii skórzanej. W tej chwili nie mogę odnowić niektórych naszych ofert. Kiedy próbuję odnowić ofertę, otrzymuję następujący komunikat 

Wystąpił błąd - Podany EAN (GTIN) jest niepoprawny. Podaj EAN (GTIN), który istnieje w bazie GS1. Dowiedz się więcej https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/parametry-w-allegro-K6Dv4K4KZsP#czym-jest-ean-gtin

Ale jesteśmy producentami ręcznie robionych produktów. Tworzymy produkty w bardzo ograniczonych ilościach i głównie na zamówienie ze spersonalizowanymi grawerami.

Nie mamy zasobów, aby zarejestrować każdy produkt w bazie danych GS1

Jak sprzedawać produkty handmade na Allegro? Dziękuję

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

Kupując EAN albo Allegro Lokalne.

oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Wydaje mi się, że dyskryminuje to małych producentów. Jeśli mam 360 produktów w asortymencie to muszę kupić 360 kodów? To doprowadziłoby każdego do bankructwa.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @Luniko-handmade, przykro mi, ale EAN zarejestrowany w GS1 jest podstawą, aby dodać przedmiot do katalogu Allegro i wystawić ofertę. Jeśli nie macie możliwości wykupienia kodów pozostaje sprzedawanie na Allegro Lokalnie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Czyli interes małych firm nie jest w żaden sposób brany pod uwagę? Czy jesteśmy wyrzucani z serwisu tylko dlatego, że jesteśmy zbyt małą firmą dla Allegro? Z tego co wiem, Allegro Lokalne dopuszcza tylko 200 przedmiotów. To bardzo ograniczające.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Luniko-handmade tak, maksymalna ilość ogłoszeń na Lokalnie to 200.
Absolutnie nie jesteście wyrzucani z Allegro, wszystkich obowiązują takie same zasady, a jako producenci powinniście mieć wykupione kody w bazie GS1, nie ma to związku z wielkością firmy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Lunikohandmade_0-1707053152504.png

Dziękujemy za odpowiedź. Czy mogę kupić jeden numer dla wszystkich moich produktów (opcja  )?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Luniko-handmade przykro mi, ale nie. Każdy produkt powinien mieć osobny EAN. Parametr EAN to często parametr identyfikujący, a z jednym produktem może być połączona ograniczona ilość ofert, więc jeden kod EAN dla wszystkich produktów nie rozwiąże tego problemu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Ile produktów można przypisać do jednego kodu? System oferuje te opcje 10, 100, 1000 i więcej? Mam 350 produktów w asortymencie. Niektóre z nich to identyczne produkty z różnymi obrazami. Na przykład prezent dla piłkarza to portfel z piłką, prezent dla wędkarza to ten sam portfel z karpiem, prezent dla myśliwego to ten sam portfel z dzikiem itd. Przepraszam za dużo pytań, ale naprawdę chcę zrozumieć tę kwestię. Bardzo dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Lunikohandmade_0-1707054282165.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Luniko-handmade nie ma sprawy! Dobrze, że dopytujesz, czy oferty wystawisz w kategorii: Moda -> Odzież, Obuwie, Dodatki -> Galanteria i dodatki -> Portfele? 
Każdy model powinien mieć inny kod EAN, czyli ten dla piłkarza i ten dla wędkarza itd. powinny mieć inny EAN. Do jednego produktu możesz mieć maksymalnie podpięte 5 ofert. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Tak, to nasza główna kategoria. Dziękujemy za informację. Zaczynam rozumieć, jak to działa. Ostatnie pytanie wyjaśniające. Co z wariantami produktów? Na przykład, mam portfel jako prezent dla wędkarza, portfel może być wygrawerowany z pięcioma różnymi wizerunkami karpi. Wcześniej mogłem połączyć produkt w jeden z pięcioma wariantami. Co powinienem zrobić w takim przypadku? Bardzo dziękuję

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Luniko-handmade czy te produkty różnią się np. kolorem? Jeśli każdy portfel będzie miał swój EAN i będzie dodany do katalogu, wówczas będziesz mógł połączyć je w ofertę wielowariantową, ale musi w niej występować jakiś parametr identyfikujący np. rozmiar lub kolor. Wszystko o łączniu ofert w wielowarianty produktowe znajdziesz tutaj.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Bardzo dziękuję!

oznacz moderatorów