Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam sklep z używanymi płytami cd - czy ja także muszę mieć uzupełnione wszystkie kody?
Wystawiasz w Kultura i rozrywka? ; https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/obowiazkowy-kod-ean-numer-gtin-w-wybranych-kategoriach-24-sierp...
@xyz96 To już nieaktualne 🙂 Czytajcie tutaj :
Nie wiem jak z płytami, ale jeśli chodzi o książki używane to nasze głosy jakby zostały wysłuchane 🙂
Hej, w poprzednim mailu (chyba z lipca) było info, że w kategorii Kultura i rozrywka (czyli np. książki) ten kod EAN będzie obowiązkowy. Teraz już nic nie rozumiem, dla książek jest tylko ISBN (w dodatku nowych) ??? Proszę o odp.
@arousal Czytaj tyle razy aż zrozumiesz 🙂 No zmiana jest .
"Chcemy też, aby ISBN był obowiązkowy tylko dla nowych książek. Jeśli wystawiasz książki używane, obowiązek podawania ISBN nie będzie dotyczył Twoich ofert."
"Chcemy też, aby ISBN był obowiązkowy tylko dla nowych książek. Jeśli wystawiasz książki używane, obowiązek podawania ISBN nie będzie dotyczył Twoich ofert."
😄
Książki mają i EAN i ISBN. Przyjrzyj się
Dobra, akurat to rozumiem; z dzisiejszego maila po raz 1. dowiedziałam się o obowiązku ISBN dla nowych ksiażek. Wyzej z kolei napisałaś, że to juz nieaktualne, teraz piszesz, że książki mają oba kody. Czyli nic się nie zmieniło, oprócz ISBN. Ale mniejsza z tym, martwi mnie ten EAN, skąd mam go wziąść ?
@arousal Zmieniło się to, że przestali wymagać ISBN dla używanych książek i o tym pisałam. Bo sam ISBN widnieje na książkach już dziesiątki lat .
Książka ma z tyłu kod kreskowy, na górze jest ISBN, na dole EAN. Są one takie same.
Dziękuję!
Kilka wypowiedzi o książkach a co z płytami? Mam ten sam problem. Płyty które były dołączane do gazet nie maja EAN. Więc jak mam wpisać numer od 24.08.?
Czy dla płyt o parametrze - Rodzaj wydania : Wydanie z gazety - EAN również może nie być obowiązkowy? Tak samo jak dla książek używanych.