Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję w formie licytacji od 1zł, od bardzo dawna mam dziwny problem.
Część wystawionych przedmiotów wygrywają użytkownicy podający fałszywe dane, nie płacą/blokują tylko towar.
Konta założone mniej niż miesiąc temu, telefony nieaktywne, codziennie jest to inne konto.
Skala jest już całkiem spora dziennie kupują rzeczy w łącznie kwocie 2-8tys zł (praktycznie cały czas najdroższe przedmioty).
Allegro blokuje tych użytkowników, i kolejnego dnia to samo.
Czy ma ktoś podobny problem?
@MistrzOkazji To nic nowego > Allegro zablokuje 1 konto, a taki chaber tego samego dnia zakłada nowe, na nowe dane > i tak można w nieskończoność
Takich wpisów na AG jest całe mnóstwo.
Takie problemy są od lat, nie ma rozwiązania na to.
Tak, sprzedajemy towar w licytacjach od prawie 20 lat i problem z nieopłaconymi zakupami jest od zawsze. Każdego dnia zdarzają się klienci, który bezmyślnie klikają licytacje i je "porzucają", nie ma na to rozwiązania, blokowanie kont, zgłaszanie do weryfikacji to walka z wiatrakami. Jeden plus - allegro skróciło czas na płatność, my po 10 dniach od wygrania aukcji występujemy o zwrot prowizji, na drugi dzień ją otrzymujemy, zakup jest anulowany automatycznie i wystawiamy aukcję ponownie na licytację. Niestety takie zachowania "klientów" musimy brać na klatę, bo innego rozwiązania nie ma.
Ja miałem 6 podobnych akcji. Za każdym razem fikcyjny numer telefonu, nieistniejący wg google maps adres, imię i nazwisko postaci z bajek lub celebrytów z youtube.
Allegro zarabia na prowizjach.
Przewoźnik zarabia na paczkach.
Biznes się kręci.