anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

fałszywe konta wygrywa moje aukcje

MistrzOkazji
#8 Zapaleniec#

Sprzedaję w formie licytacji od 1zł, od bardzo dawna mam dziwny problem.

Część wystawionych przedmiotów wygrywają użytkownicy podający fałszywe dane, nie płacą/blokują tylko towar. 

Konta założone mniej niż miesiąc temu, telefony nieaktywne, codziennie jest to inne konto. 

Skala jest już całkiem spora dziennie kupują rzeczy w łącznie kwocie 2-8tys zł (praktycznie cały czas najdroższe przedmioty). 

Allegro blokuje tych użytkowników, i kolejnego dnia to samo. 

Czy ma ktoś podobny problem? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Ziolko39
#21 Demiurg#

@MistrzOkazji To nic nowego > Allegro zablokuje 1 konto, a taki chaber tego samego dnia zakłada nowe, na nowe dane > i tak można w nieskończoność

Takich wpisów na AG jest całe mnóstwo.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Takie problemy są od lat, nie ma rozwiązania na to.

oznacz moderatorów

superstore
#9 Pomysłodawca#

Tak, sprzedajemy towar w licytacjach od prawie 20 lat i problem z nieopłaconymi zakupami jest od zawsze. Każdego dnia zdarzają się klienci, który bezmyślnie klikają licytacje i je "porzucają", nie ma na to rozwiązania, blokowanie kont, zgłaszanie do weryfikacji to walka z wiatrakami. Jeden plus - allegro skróciło czas na płatność, my po 10 dniach od wygrania aukcji występujemy o zwrot prowizji, na drugi dzień ją otrzymujemy, zakup jest anulowany automatycznie i wystawiamy aukcję ponownie na licytację. Niestety takie zachowania "klientów" musimy brać na klatę, bo innego rozwiązania nie ma.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Ja miałem 6 podobnych akcji. Za każdym razem fikcyjny numer telefonu, nieistniejący wg google maps adres, imię i nazwisko postaci z bajek lub celebrytów z youtube.

Allegro zarabia na prowizjach.

Przewoźnik zarabia na paczkach.

Biznes się kręci.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów