Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co pewien czas wyłudzacze próbują dostac sie na konto...
Tak, próbują, a jak się dostaną, zrobią sobie zakupy, opłacając je Twoją kartą, którą masz podpiętą do konta Allegro. Nie podpinaj nigdzie karty.
I po minucie odstąpią od umowy prosząc o zwrot na konto bankowe na słupa.
@Monecjusz Był o tym wątek jakieś 2-3 miesiące temu, wtedy była fala takich mejli.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Monecjusz Temat wraca co jakiś czas, obrazek niewidoczny.
Też dostałem dzisiaj takiego maila z adresu mksiazek79@o2.pl Adres mailowy powiązany z kontem użytkownika Allegro ksiazekm
@Monecjusz @Slavekg60 dobrze, że jesteście świadomi takich nieuczciwych działań i nie wchodzicie w linki. Bardzo dziękuję za Wasze zgłoszenia. Przekazałam je do odpowiedniego działu.
@Slavekg60 Stare konto, być może ktoś na nie mu się włamał.
Tak z ciekawości, to skąd wiesz z jakim kontem powiązany jest ww. mejl? Czy było to napisane w treści tego mejla (bo przecież same adresy już od dawna są w allegro szyfrowane)?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Wystarczyło w Googlu wpisać adres malowy, znalazł się link ze starymi aukcjami tego użytkownika 🙂
@Slavekg60 wyświetlany mejl w wiadomości można zmienić tak aby wyświetlało inny a w rzeczywistości był wysłany z innego. to można tylko sprawdzić wchodząc w szczegóły wiadomości. Tu pewnie nikt tego nie zrobił bo by zmienił na Allegro 😉
Pisze dla przestrogi, bo widoczny mejl także może nie być tym z którego jest rzeczywiście wysłany
@ZibiK30 jak ktoś obsługuje pocztę przez www to tak jak mówisz, dopiero w szczegółach wiadomości można to zobaczyć . Ja korzystam z programu pocztowego i tam widzę z jakiego adresu jest mail. Ale to pewnie też można obejść, albo ktoś włamał się na to konto.