Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam . potrzebuję pomocy. Mam do wysłania pierwszą wysyłkę i potrzebuję API TOKEN ShipX. Gdzie tego szukać w ogóle?????
Wielkie dzięki😁 ale co dalej?
Numer przesyłki , status. Czy możecie mi przysłać przykładowo wypisany ten druk?
@LG_EZ ale po imporcie nic nie trzeba wypełniać ?
tu masz na zdjęciu gdzie wejść i co kliknąć pierw zakładkę allegro a potam import, zmieniasz gabary i wszystko 🙂
Tak robię tą pierwszą
@LG_EZ widzę że nie zajrzałeś do poradnika, tam jest wszystko obrazkowo pokazane co krok po korku zrobić żeby nadać paczkę z allegro
https://manager.paczkomaty.pl/v1/api/assets/instrukcja-nadawania-przesylek-Allegro_2505.pdf
Kostas.....Robię wg wskazówek, weszłam na moje zamówienia, zrobiłam status tak jak Bóg przykazał i jak naciskam akcje nie mam czegoś takiego jak nadaj paczkę allegro inpost. W ogóle nie wyświetla mi się taki ekran jak na instrukcji
I nie mam smarta
Nie wiem czy to ma coś wspólnego
Odbiorca to adres paczkomatu?
@LG_EZ nie masz podpisanej umowy z przewoźnikiem (InPost), dlatego nie nadasz przesyłki z poziomu Allegro (korzystając z Wysyłam z Allegro).
Po powiązaniu konta z Managerem przesyłek (narzędzie InPost) kliknij "Import Allegro InPost", wybierz odpowiednią przesyłkę, sposób nadania (Paczkomat, PaczkoPunkt, Kurier - ta opcja jest płatna). Po wybraniu sposobu nadania całość potwierdzasz przyciskiem "przygotuj", a zamówione przesyłki zobaczysz w zakładce Allegro > Zamówienia Allegro.
Przed wydrukowaniem etykiet konieczne będzie opłacenie przesyłek (kliknij "opłać" w kolumnie "akcje").
Żeby wydrukować etykietę trzeba znaleźć opłaconą przesyłkę i kliknąć "Akcje" > "Drukuj etykietę" i określić format.
To jest najłatwiejszy sposób, żeby skorzystać z powiązania kont Allegro i InPost i nie musisz wtedy wypełniać danych kupującego (bo są importowane bezpośrednio z Allegro).
Dziękuję ślicznie. Doszłam do tego punktu. Ale nie dokończyłam. Ponieważ nie chciałam płacić dodatkowo kuriera, którego musżę podesłać di hurtowni znajdującej się daleko ode mnie. Jeśli byłaby Pani tak uprzejma wytłumaczyć mi na czym polega PaczkoPunkt?
Przepraszam za kłopot i dziękuję za cierpliwość
W efekcie końcowym wysłałam to zamówienie przez kuriera Hurtowni. Może następnym razem mi się uda normalnie
@LG_EZ ok, tak Kurier jest dodatkowo płatny, natomiast Paczkopunkt to miejsce, gdzie klient bez umowy z przewoźnikiem może odebrać lub nadać opłaconą wcześniej paczkę. Takim miejscem może być np. lokalny sklep, jakaś sieć (jak Netto) itp.
Najbliższy Paczkomat lub Paczkopunkt sprawdzisz na tej stronie 🙂
Mam jeszcze jedno pytanko. Czy tak jest ze wsztkystkimi kurierami? Czy tylko z inpostem? Trzeba mieć z wszystkimi Umowy?
Witam serdecznie. Mam pytanko. Jeśli wysyłam towar z innego magazynu , znajdującego się pod innym adresem , niż moja moja firma to gdzie mam wpisać adres odbioru przesyłki naszego kuriera z allegro? Mam zmienić adres nadawcy?
Dziękuuję za odpowiedź . Teraz potrzebuję kolejnej wskazówki 🙂
@LG_EZ a w zakładce w menadżerze -> Moje konto nie masz zakładki punkt nadania
Nie. A gdzie to jest? 😄