anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Hejo, jak to jest że za każdym razem jestem zaskoczony opłatą?

wadmar
#3 Debiutant#

hmm, dlatego nic nie sprzedaję.

Co wystawię to jest jakaś opłata nie wiadomo skąd. Niby czytam, ale zawsze coś pominę, zawsze małym druczkiem.

I ceny z kosmosu.

Wystawiłem domenę i tu nagle opłata 100 zł za cenę minimalną, jestem pewny że nic świadomie nie ustawiałem takiego.

Czy mam usunąć ogłoszenie? Czy ta  opłata będzie cykliczna? To jakiś horror?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@wadmar wysokość prowizji możesz sprawdzić w tym kalkulatorze: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat. 

Natomiast warto prześledzić historię Twojego rachunku. Wszystkie opłaty sprawdzisz w Moim Allegro, w zakładce “Rachunki > [Rozliczenia z Allegro] . Koniecznie zaznacz obszar typy operacji i grupy operacji.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

wadmar
#3 Debiutant#

Thx, tak.
Chodzi mi o to, że jak ktoś rzadko coś wystawia (np. ja) to loteria (bynajmniej dla mnie).
Staram się ustawić bez opłat, a później się okazuje że jednak jakieś opłaty są ( i to nie małe - 100 zł za cenę minimalną). 
Nie zauważyłem tego i jestem zły na siebie. Nie chodzi o pieniądze, jak świadomie coś wybieram to chętnie płacę. 
I to zdarzyło mi się już kilka razy w przeciągu kilkunastu lat (jestem na allegro od 21 lat) i dlatego nic nie wystawiam bo nie lubię takich niespodzianek.
Innymi słowy - nie widziałem tej opłaty jak przygotowywałem i wystawiałem ofertę i dlatego iż nie przytrafiło mi się to raz - to uważam, że coś jednak jest nie tak - albo za dużo informacji, albo formularz nie przechodzi coś poprawiam bez świadomości, że to kosztuje. Klikając zapisz nie mam potwierdzenia o kosztach (bynajmniej nie widziałem).

Nie podejrzewam allegro że chce mnie naciągać, a tak się czuję - dlatego o tym piszę. Po co takie coś Allegro?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#19 Nestor#

To jeszcze nic, wyobraź sobie że na twoim koncie rozliczeniowym Allegro nagle dostajesz kilkadziesiąt dopłat do przesyłek na kwotę kilku tysięcy złotych, bo jakiś tam system u przewoźnika wyłapał że paczki były większe niż deklarowane, choć nie były

Bardzo dużo takich przypadków, niesłusznie naliczanych opłat opisują tu na gadanie sprzedający. 

To dopiero rozpacz...

oznacz moderatorów