Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
hmm, dlatego nic nie sprzedaję.
Co wystawię to jest jakaś opłata nie wiadomo skąd. Niby czytam, ale zawsze coś pominę, zawsze małym druczkiem.
I ceny z kosmosu.
Wystawiłem domenę i tu nagle opłata 100 zł za cenę minimalną, jestem pewny że nic świadomie nie ustawiałem takiego.
Czy mam usunąć ogłoszenie? Czy ta opłata będzie cykliczna? To jakiś horror?
@wadmar wysokość prowizji możesz sprawdzić w tym kalkulatorze: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat.
Natomiast warto prześledzić historię Twojego rachunku. Wszystkie opłaty sprawdzisz w Moim Allegro, w zakładce “Rachunki > [Rozliczenia z Allegro] . Koniecznie zaznacz obszar typy operacji i grupy operacji.
Thx, tak.
Chodzi mi o to, że jak ktoś rzadko coś wystawia (np. ja) to loteria (bynajmniej dla mnie).
Staram się ustawić bez opłat, a później się okazuje że jednak jakieś opłaty są ( i to nie małe - 100 zł za cenę minimalną).
Nie zauważyłem tego i jestem zły na siebie. Nie chodzi o pieniądze, jak świadomie coś wybieram to chętnie płacę.
I to zdarzyło mi się już kilka razy w przeciągu kilkunastu lat (jestem na allegro od 21 lat) i dlatego nic nie wystawiam bo nie lubię takich niespodzianek.
Innymi słowy - nie widziałem tej opłaty jak przygotowywałem i wystawiałem ofertę i dlatego iż nie przytrafiło mi się to raz - to uważam, że coś jednak jest nie tak - albo za dużo informacji, albo formularz nie przechodzi coś poprawiam bez świadomości, że to kosztuje. Klikając zapisz nie mam potwierdzenia o kosztach (bynajmniej nie widziałem).
Nie podejrzewam allegro że chce mnie naciągać, a tak się czuję - dlatego o tym piszę. Po co takie coś Allegro?
To jeszcze nic, wyobraź sobie że na twoim koncie rozliczeniowym Allegro nagle dostajesz kilkadziesiąt dopłat do przesyłek na kwotę kilku tysięcy złotych, bo jakiś tam system u przewoźnika wyłapał że paczki były większe niż deklarowane, choć nie były
Bardzo dużo takich przypadków, niesłusznie naliczanych opłat opisują tu na gadanie sprzedający.
To dopiero rozpacz...