Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj ustawię Smart dla wszystkich produktów i chciałam zapytać o Allegro Paczkomaty InPost
Ile będzie w Smart kosztować wysyłka paczkomatem, czy tak jak było bez Smart 8,99?
Czy może koszt wysyłki jest zróżnicowany, jak np. w Allegro Pocztex 48.
@CHECINIAKI
Cena za paczkę wysyłaną w ramach SMART! - zależy nie tylko od metody dostawy ale również od wartości zamówienia :
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-smart-zasady-rozliczen-0K6XkWDOeCP
@CHECINIAKI nie, w smarcie masz Ty dopłatę doliczana do salda zależną od wartości zamówienia a poza samartem płacą klienci 8,99 zł
Metoda dostawy
|
Zamówienie od 40 do 79,99 zł
|
Zamówienie od 80 do 199,99 zł
|
Zamówienie od 200 do 299,99 zł
|
Zamówienie od 300 złotych
|
Taką kwotę możesz ustawić w cennikach dostawy
|
---|---|---|---|---|---|
Allegro Paczkomaty InPost
|
0,99 zł***
|
2,49 zł***
|
3,99 zł***
|
4,99 zł***
|
od 0,00 do 8,99 zł
|
Czy te precyzyjnie podane cenniki odstaw Smart, mogę przełożyć do swojego cennika?
Nie widzę takiej opcji, a chciałabym mieć identycznie jak w tabelkach, które mi podaliście.
Będę miała Allegro paczkomaty oraz Allegro Pocztex kurier 48.
@CHECINIAKI nic nie doliczysz do dostawy, przy paczkomacie max mozesz dać 8,99 zł jak klient kupi w smarcie to Tobie doliczą do rachunku za każda paczkę w zależności od wartości zamówienia, jedyne co możesz to wkalkulować w towar 😉 jak zakupią bez smarta to zapłacisz prowizję od kosztów dostawy, w procencie jaki masz za towar 😞
@CHECINIAKI
Podane ceny to są opłaty za (każdą) paczkę wysłaną w ramach Allegro SMART! pobierane od Ciebie przez Allegro - czyli w sytuacji gdy Kupujący nie płaci żadnych dodatkowych (poza abonamentem i ukrytymi w cenie towaru Twoimi kosztami: SMART!, pakowania, wysyłki, etc.) opłat za dostawę.
Gdy przesyłka nie będzie objęta SMART! poniesiesz jej koszt zgodnie z: "Rozliczenia przesyłek poza Allegro Smart! "
W takim razie nie wiem o ile podnieść cenę towarów w Smart. Jedna osoba kupi produkt "A" z kosztem dostawy 2,49. Inna osoba kupi dwa produkty "A" i dostawa wzrośnie do kwoty 4,99. Uśredniacie ten koszt dostawy i o średnią podwyższacie cenę produktu, czy jak?
Jak piszę "koszt dostawy" Smart, to mam na myśli oczywiście, że kupujący nie płaci, tylko Allegro pobiera opłatę..
@CHECINIAKI uśrednij, dodaj do wszystkich produktów np. po 2 zł, wszystko też zależy od marży jaka masz na towarze czy prowizji, to musisz se wyliczyć tak żeby zarobić a nie sprzedać i pracować na opłaty allegro 🙂
Na Allegro jest tyle "niespodzianek", że może się zdarzyć, że zamiast zarabiać ponosimy nieświadomi straty 🙂
System prowizji i opłat jest świadomie tak zagmatwany aby użytkownik nieświadomie tego nie zrozumiał ,co przenosi się na większe zyski dla allegro.