Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Kupujący nie dopełnił terminu zwrotu reklamowanego towaru w ciągu 14 dni ,odrzuciłem reklamację w ostatnim dniu ,doradca allegro stwierdził ze mam nadać kuriera i ponownie rozpatrzyć reklamacje. Klient podczas dyskusji ,co do towaru stwierdził że jest wadliwy i zlecił naprawę bez mojej zgody ,za co żądał zwrotu kosztów. Teraz po okresie 14 dni od zgłoszenia ponownie twierdzi ,ze produkt po prostu jest wadliwy i chce odesłać towar do reklamacji. Moje pytanie brzmi ile czasu klient ma według allegro na odesłanie towaru, skoro pierwszego terminu nie dopełnił.czy są jakieś ramy czasowe i zasady którym kieruje się serwis allegro. Czy to jest po prostu nieskończoność lub czas ,w którym sprzedający stwierdzi ,że lepiej niczego nie rozpatrywać tylko grzecznie zwrócić wpłatę i postarać się zapomnieć o temacie do następnej podobnej sytuacji.
2 lata od dnia dostarczenia mu zakupu może składać reklamację
primo jak bez twojej zgody dał do naprawy to ty za tą naprawę nie ponosisz odpowiedzialności ani jej kosztów bo ma się z tobą skontaktować wnosząc reklamację i wtedy ty możesz się zgodzić po wycenie naprawy pokryć koszt tej naprawy u kupującego na miejscu
secundo wyślij etykietę i pod koniec 14 dniowego okresu reklamacji odrzuć z powodu ingerencji nieuprawnionego serwisu w towar i niech się buja ty po kimś kto narobił szkód naprawa poprawiał nie będziesz
tertio gwarancję też stracił jak dał na naprawę poza serwisem gwaranta
ps niech ci wyśle tą fakturę za naprawę byś miał dowód że taka rzecz miała miejsce w razie sporu sądowego więc zanim odrzucisz to ma ci ją wysłać, powiedz że chcesz potwierdzenia zwydatkowania jego nakładów
@az1rael Czy mogę prosić cię o pilny o kontakt?
[edytowano]
@wojtekmarchewka nie stosujemy na forum takich praktyk. Jeśli masz pytania zadaj je na forum.
@wojtekmarchewka jak masz pytania do tamtego wątku to możesz go kontynuować aczkolwiek nie jestem prawnikiem i interpretuję przepisy wg swojego rozumu i czytania aktów prawnych. W PL nie masz prawa precedensu więc do każdej sprawy 20-sądów ci może wydać 20 różnych wyroków