anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile dopłacę jako sprzedający za przesyłkę?

klaudiaw41
#7 Wielbiciel#

Wystawiłam aukcję na cel charytatywny WOŚP z zaznaczeniem, że za wysyłkę zapłaci kupujący według cennika allegro. Dopiero, gdy aukcja się zakończyła, dowiedziałam się, że mimo iż sprzedający zapłacił za przesyłkę 8,99zł, ja muszę dopłacić jeszcze 10zł. Dlaczego? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@klaudiaw41 podejrzewam, że dodałaś do oferty cennik, który został ustalony, gdy cena wysyłki Allegro Paczkomaty InPost wynosiła 8,99 zł, w zeszłym roku ta opłata wzrosła do 10,95 zł.
Koszt przesyłki od kupującego znajdziesz w tej zakładce, natomiast nie nadasz jej już w tej cenie, konieczne będzie dopłacenie różnicy między starą stawką nadania a nową. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

klaudiaw41
#7 Wielbiciel#

Czy w takim razie nie powinnam dopłacić około 2zł? Skoro kupujący wpłacił 8.99zł, dlaczego miałam dopłacić 10,95zł?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@klaudiaw41 nie musisz dopłacać 10,95 zł. Za przesyłkę zapłacisz 10,95 zł, a kupujący zapłacił Ci 8,99 zł, czyli dopłacasz 1,96 zł. 
Jeśli cena za nadanie przesyłki jest wyższa, to tak jak sugeruje Kostas połącz swoje konto Allegro i konto w Managerze InPost, po imporcie zamówień z Allegro cena nadania wyniesie 10,95 zł. 
Środki na wysyłkę od kupującego nie obniżą ceny nadania przesyłki, ale możesz wypłacić je na swoje konto, więc w efekcie dopłacisz niecałe 2 zł. 
Aby wypłacić zgromadzone w zakładce środki, powinnaś aktywować konto do wypłat. Tutaj znajdziesz instrukcję jak to zrobić, weryfikacja może zająć do 3 dni roboczych, daj proszę znać, gdybyś miała pytania 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@klaudiaw41 jak nadasz przez menadżer paczek to zapłacisz 10,95 zł po imporcie 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów