anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile trzeba czekać na weryfikację tożsamości?

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Czy mogę się dowiedzieć ile jeszcze będzie trwała weryfikacja tożsamości? Wysłaliśmy zdjęcie dowodu z dwóch stron i zdjęcie twarzy już w niedzielę. Nie ukrywam, że nam się spieszy bo wszystkie materiały do wystawiania ofert czekają na dysku.

Może ktoś to z allegro zweryfikować na jakim etapie jest ten proces?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl, weryfikacja powinna trwać do trzech dni roboczych. Jeśli po tym czasie będzie jakiś problem, daj nam znać. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Dostałem maila, że weryfikacja przebiegła pomyślnie i mogę wystawiać oferty. Natomiast dalej widzę w panelu allegro, że punkt "3. Potwierdź tożsamość i dane firmy" nadal nie został odznaczony ptaszkiem. Konfigurację konta mam na 60%. Nie widzę zniżek powitalnych. Czy jak wystawie teraz oferty to te zniżki mi nie przepadną (zanim potwierdzicie moją tożsamość)?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl Twoje rachunki do wypłat nie są jeszcze zweryfikowane. Weryfikacja PayU może trwać do 3 dni roboczych a Przelewy24 do 5. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Ja rozumiem wszystko, przecież ewentualne wpłaty mogą tam leżeć do momentu aż proces potwierdzenia się zakończy, prawda?

Obawiam się tylko, że jeżeli zrobię jakąś sprzedaż przed przejściem całej weryfikacji to przepadnie mi pakiet powitalny w centrum zniżek. Tak?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl Po założeniu konta firmowego, zaakceptuj Centrum zniżek. Informację na temat pakietu powitalnego otrzymasz na maila. Wysyłam Ci regulamin

Sprawdziłam i widzę, że Twoje konto jest aktywne. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Dobra, widzę że bez screenow się nie obejdzie. Nie mam nigdzie pakietu powitalnego, jedynie te 80% od 5 produktów. Nic więcej.

centrumznizek1.jpgcentrumznizek2.jpg

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl Zniżki są nadawane w ciągu 2 dni od pozytywnej weryfikacji Konta Firma. Jeśli w ciągu 2 dni roboczych nie będziesz ich widział, skontaktuj się z nami ponownie. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Oooo i to jest odpowiedź, dzięki! Tak zrobimy : )

Pozdrawiam!

oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Witam ponownie,

Konto przeszło weryfikację już wczoraj, natomiast nie mam nadal zniżek z pakietu powitalnego. Może to Pani jakoś przyspieszyć czy nie da rady?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl dopytam czy da się coś zrobić w tym temacie 😉 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Dzięki! Pozdrawiam ; )

oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Dobra, ostatnie pytanie i proszę o normalną odpowiedź a nie jakieś formułki allegrowskie.

Czy jeżeli wystawię teraz 1 produkt i on się do godziny 00:00 sprzeda powiedzmy tylko raz. Czy pakiet powitalny w takiej sytuacji i tak pojawi się na moim koncie w centrum zniżek(nadal go nie mam) czy już nie?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Zakupy3D_pl. Nie mogę tego obiecać. Widzę, że weryfikacja do pakietu powitalnego ma obecnie negatywny rezultat ze względu na powiązania z innym kontem firmowym. 

Zgodnie z informacją podaną w Regulaminie Pakietu Powitalnego: Zakładamy, że możesz przystąpić do Programu Powitalnego ponieważ jest to Twoje pierwsze Konto Firma w Allegro i Twoje Konto nie posiada powiązań z innymi Kontami. Jeśli w przeszłości miałaś/miałeś lub teraz masz formalno-prawny lub inny faktyczny związek z jakimkolwiek Kontem Firma [...]. 

Dodam, że jakiekolwiek powiązania sprawdzamy na wielu poziomach.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Niby jak to możliwe, skoro firma była założona 3 października 2024 roku? Na ten numer NIP nigdy nie było konta sprzedawcy na Allegro.

Jedynie adres może mieć związek, ponieważ kiedyś też była tutaj firma komputerowa, która sprzedawała na allegro ale została zamknięta kilka lat temu.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl, powiązania sprawdzamy na różnych poziomach - nie tylko na podstawie numeru NIP.
Konsultuję jeszcze tę kwestię, ale tak jak wspomniałam niczego nie mogę obiecać. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl otrzymałam informację, że niestety z uwagi na silne powiązania z innym kontem firmowym pakiet powitalny nie zostanie przyznany. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

Czy możecie przedstawić jakie powiązania i z czym? Założyliśmy specjalnie konto sprzedawcy, zachęceni pakietem powitalnym na start i go nie otrzymaliśmy. Proszę o wyjaśnienie czego dokładnie dotyczy ta blokada i jakie mamy powiązania z innym kontem firmowym.

Formalnie jest to po prostu nie możliwe, firma powstała 3 października 2024 i nigdy nie miała założonego konta firmowego. Czuję się oszukany.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Zakupy3D_pl nie udostępniamy informacji o sposobach wyszukiwania powiązań między kontami, ponieważ mogłoby to pomóc w ominięciu zabezpieczeń Allegro w przyszłości. Bardziej szczegółowe informacje możemy udostępnić jedynie na wniosek odpowiednich organów, np. UOKiK. Zapewniam jednak, że weryfikację przeprowadzamy bardzo szczegółowo na podstawie kilkudziesięciu różnych elementów. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Zakupy3D_pl
#8 Zapaleniec#

W nawiązaniu do otrzymanej decyzji o odmowie przyznania pakietu powitalnego na naszym koncie sprzedawcy, chcielibyśmy ponownie podkreślić, że NIP, na który konto zostało założone, nigdy wcześniej nie był używany na Allegro.

Państwa decyzja jest nieuzasadniona i opiera się na bliżej nieokreślonych „powiązaniach”, których nie jesteście Państwo w stanie nam wskazać ani udokumentować. Odmawiacie przyznania pakietu powitalnego, mimo że spełniamy wszystkie warunki jego otrzymania.

W związku z powyższym informujemy, że jeśli nie otrzymamy jednoznacznego wyjaśnienia wraz z dowodami na rzekome powiązania, sprawa zostanie zgłoszona do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK). Ponadto nagłośnimy sprawę w social mediach.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów