anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

import fajewerków z chin

MAMY ROZWIĄZANIE!
1351000
#7 Wielbiciel#

Myśle nad importem z chin Alibaba lub **piiip**s .Czy mógł bym zimportować fajewerki bez cerifikatów i czy muszę zaplacić jakiś podatek?

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Vryko Właśnie dlatego takie konta mają ograniczone możliwości działalności. Ich użytkownicy na pewno nie mogą kupować i sprzedawać w wybranych kategoriach (szczególnie jeśli chodzi o te przeznaczone dla dorosłych), nie mogą również korzystać z rat, czy osiągnąć statusu SuperSprzedawcy. I właśnie z uwagi na to, że osoba małotetnia ma ograniczone zdolności do czynności prawnych i paragraf, który zacytowałeś, zgodę na założenie takiego konta musi wyrazić rodzic bądź opiekun prawny. To, czy w taką zgodę wierzysz, czy nie, to już Twoja indywidualna sprawa, ale na Allegro nie ma możliwości, aby takiej zgody nie było. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ To nadal nie odpowiada na pytanie kiedy i dlaczego ten znaczek został usunięty z profili?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
Vryko
#18 Luminarz#

@_HolaOla_ Mam prawo wiedzieć, czy handluję z osobą o pełnych prawach, czy z taką o  ograniczonych. To internet. Nie mam zamiaru narażać się na odpowiedzialność jakiegokolwiek rodzaju, tylko dlatego, że jakiś bystrzak od Was wymyślił,  że znaczków jednak nie będzie. I tylko  o to chodzi. Twoje tłumaczenie  mi rzeczy oczywistych jest całkowicie zbędne.   I  zapytam, tak samo, jak  @Knowhere - kiedy i dlaczego.  A  bardziej - dlaczego. 

Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere @Vryko Postaram się dowiedzieć i wrócę do Was z odpowiedzią, ale raczej nie będzie to dziś, ani jutro. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Vryko
#18 Luminarz#

@_HolaOla_ Chętnie. Bo nie sprawia mi przyjemności robienie Ci awantury o coś, o czym pewnie nie wiedziałaś, a na pewno nie miałaś na to żadnego wpływu. Ktoś jednak powinien za to beknąć, bo to ewidentne narażanie na straty i być może całkiem duże kłopoty.

#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
1351000
#7 Wielbiciel#

Mam konto junior i czy może zapłacić podatek vat i cła bo ja chciałbym importować towar poza UE

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@1351000  To nie sprawa Allegro a US i miałes już tutaj pisane, że to nie najlepszy pomysł....

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
1351000
#7 Wielbiciel#

Ale nie fajewerki 

oznacz moderatorów