Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Sprawdziłam sobie z ciekawości za co i ile allegro pobiera opłat.
Towar wysyłam w tym samym opakowaniu, ten sam karton na paczkomat A i przy kilku przesyłkach widnieje jakaś dodatkowa opłata z InPostu pod tytułem „Dopłata za weryfikację przesyłki przy zmianie gabarytu”.
Czy ktoś mógłby wyjaśnić o co tutaj chodzi?
Dodam, ze jest to opłata w wysokości 4,67. Nie rozumiem skąd? Skoro wszystkie paczki wysyłam w tym samym kartonie i jest to karton zadeklarowany na skrytkę A i mieszczący się w niej
Cześć @GlobalDealz! Informację o naliczeniu tej opłaty otrzymujemy od przewoźnika.
Dopłatę za weryfikację przesyłki przy zmianie gabarytu stosuje się zawsze, gdy przewoźnik zweryfikuje niezgodność deklaracji gabarytu z rzeczywistym wymiarem i ma to zastosowanie w górę, czyli zmiana z A na B, B na C i A na C oraz w dół z C na B, B na A i C na A.
Możesz zgłosić reklamację, jeśli uważasz, że ta opłata została naliczona niesłusznie.
@GlobalDealz etykiety też drukujesz jako gabaryt A?
Tak
Dawniej pisali, że tak bywa gdy kurierowi braknie małych skrytek i kurier włoży w większą. Ale szczerze na 100% tego nie powiem, bo nigdy nie dostałam. A wiem, że kilka razy nawet mnie wkładającej paczkę gdy brakło mniejszych skrytek to paczkomat otwierał większą. Kurierowi przy dostawie pewnie też się zdarzało... A nie mam nic ani na kontach Allegro ani w menegerze...