anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inpost

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Chciałam spytać czy w menedżerze jest możliwość wyłączenia blokady nadawania paczek przez "wyślij przesyłki" w sytuacji gdy dla danego numeru telefonu czeka paczka do wysłania z allegro.

Chodzi o sytuacje w stylu. Nie weszła do paczkomatu, miała i tak być nadana na adres to dopłacam i wysyłam kurierem. Obecnie z menedżera takiej paczki wysłać nie mogę, bo wyskakuje blokada. Podobnie gdy ktoś kupuje ode mnie często, czasem to co wystawię na allegro, czasem to co wystawię na innym portalu. Gdy takie zakupy wystąpią w podobnym czasie to drugiej paczki wysłać nie mogę... Muszę wchodzić i wysyłać to przez stronę szybkich nadań.  Co mnie wnerwia, bo potem nie mam w jednym miejscu info o statusie paczek. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaG-Antyki Czy możesz przesłać zrzut ekranu z widokiem komunikatu, który pojawia się podczas próby wysłania takiej paczki?

Czy próbujesz skopiować dane z aukcji Allegro i wysłać paczkę przez zakładkę "Wyślij przesyłki"? Powinnaś to zrobić przez zakładkę Allegro - Import Allegro InPost i utworzyć etykietę zgodnie z wybranym w Allegro sposobem doręczenia.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie mogę zrobić zrzutu, bo to sytuacje sprzed jakiegoś czasu i z innego konta. Nie chodzi o to co powinnam. Ja wiem co powinnam ale nie zawsze tak mogę. Przykładowo klient wybierze kuriera inpost. Paczka nie wejdzie w rozmiar C, sporadycznie ale ze 3 x mi się zdarzyło. Wtedy nie nękam klienta tylko biorę to na siebie, wchodzę w moje nadania i chcę wysłać kurierem rozmiar D. Niestety się nie da. Jest blokada, bo paczka powinna być nadania Import z allegro impost. Jeszcze ciekawiej jak jeden klient tego samego dnia kupił inne produkty na dwóch portalach. Nie mogę mu wtedy wysłać paczki z drugiego portalu przez menedżera, bo paczka z tym numerem telefonu widnieje w allegro impost. To jest śmieszne. Allegro nie powinno mi blokować możliwości wysyłek normalnych paczek impostem. Dlatego teraz chcę to zawczasu wyłączyć. 

oznacz moderatorów