anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak aktywować konto na allegro sandbox?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:133994057
#1 Nowicjusz

Witam, jak uzyskać aktywację do allego sandbox? Przeszedłem cały proces aktywacji konta, ale jak chcę stworzyć klucz do API to dostaję info, że mam aktywować konto i włączyć weryfikację dwuetapową? Niestety linki przekierowują mnie do aplikacji produkcyjnej i dalej nie wiem co robić. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:133994057 aby aktywować konto na Allegro Sandbox, proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami:

1. Wypełnij formularz rejestracyjny dostępny pod tym linkiem, podając wymyślone dane (z wyjątkiem poprawnego adresu e-mail).
  2. Potwierdź rejestrację klikając w link aktywacyjny wysłany na podany adres e-mail.
  3. Uzupełnij wymagane dane w formularzu, w tym przeprowadź symulację weryfikacji rachunku.
  4. Oczekuj na przetworzenie danych i aktywację konta.
   Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
Client:133994057
#1 Nowicjusz

Ok, ile może trwać weryfikacji konta na sandboxie? 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Client:133994057 cały proces rejestracji i weryfikacji jest symulowany. Jeśli masz więcej pytań lub pojawi się problem - pytania możesz zadać tutaj.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
pwegrzyn_2007
#7 Wielbiciel

Wykonałem kroki jakie Pan podał, co ciekawe musiałem podać rzeczywiste konto (bo nic innego nie przepuściło), potem był ekran symulacji payu, na którym nacisnąłem Submit. Niestety na maile dostaję informację: Piotr Węgrzyn (Client:110836139), odrzuciliśmy Twoją prośbę o aktywację konta. Co zrobić, żeby mieć aktywne konto? Dodatkowym problemem jest wymaganie dwustopniowej autoryzacji (w sandboxie?). I tu też coś nie działa, bo na numer telefonu, który podałem nie przychodzą smsy, więc nie mogę dokończyć procesu.

oznacz moderatorów
tomsyty
#11 Animator

W Sandboxie kod do weryfikacji dwuetapowej to 123456, nie przychodzą smsy.

oznacz moderatorów
pwegrzyn_2007
#7 Wielbiciel

Proszę jeszcze o pomoc w rozwiązaniu pierwszego opisanego przeze mnie problemu, czyli aktywację konta poprzez symulowany przelew payu. Bez tego nie mogę przejść do rejestracji aplikacji.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@pwegrzyn_2007 Pytania w tej sprawie kieruj proszę na forum github.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów