Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient chce się wycofać z zakupu przedmiotu, i prosi o zwrot pieniędzy poprzez allegro ale jak zlecam zwrot to nie mam środków na payu gdzie mogę poprzez blik zrobic doładowanie payu. Nie mogę znaleźć zakladki
Nie ma takiej możliwości, nie doładujesz PayU. Pieniądze możesz tam mieć tylko od innych kupujących za sprzedane przedmioty. Oddaj mu zwykłym przelewem na jego rachunek bankowy.
A w jaki sposób allegro i na jakiej podstawie zwroci prowizje?
@boonk1 zachowaj potwierdzenie zwrotu wpłaty i załącz je proszę do wniosku o rabat transakcyjny (zwrot prowizji). Jeśli decyzja będzie odmowna, odwołaj się za pomocą tego formularza.
Trzeba się odwoływać i na każdym kroku tracić czas. Wystarczy że środki ze sprzedaży byłyby na koncie PayU i sprzedający dowolnie by decydował o terminie ich przelania na swoje konto i po problemie. Lub druga opcja możliwość doładowania swojego konta PayU np. poprzez nadpłatę na rachunek allegro. Jestem na allegro dłużej niż 90 procent pracujących tam i napiszę jedno. Allegro kiedyś było fajne, przejrzyste i aż chciało się z niego korzystać. A teraz na infolinii żeby się czegokolwiek dowiedzieć to odpowiedź jest - że nie jestem specjalistą z tego działu itd. Intuicyjne to już allegro dawno przestało być. Poziom taki po prostu polski ... czyli żenujący w wielu kwestiach. Do podnoszenia poziomu prowizji i nowych opłat natomiast są pierwsi i takie są fakty.
@Terris ale ręczna wypłata jest a nawet doładowanie żeby zwrócić pieniądze kupującemu jak się nie ma na allegro finanse
W ustawienia konta PayU jest opcja zadklarowanej kwoty która tam pozostanie.Można ustawić ile ma zostać i tyle pozostanie
Nie ma możliwości dołatowania konta AF . Jeśli nie spodziewasz się w najbliższym czasie wpływu ze sprzedaży poproś kupujacego o dane do przelewu .