Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy istnieje możliwość częściowego zwrotu pieniędzy dla klienta (kupującego) przez allegro?
W dyskusji dogadaliśmy się z klientem, co do kwoty zwrotu i poprosiłem go o nr konta. Kupujący poprosił mnie abym dokonał tego zwrotu przez allegro. Jest taka możliwość? Do tej pory zwracałem tylko całe kwoty.
@Wilczekstepowy Tak, możesz zwrócić część wpłaty przez Allegro. Tu masz instrukcję; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/platnosc-od-kupujacego/jak-zwrocic-wplate-kupujacemu-xG71... Jeżeli będziesz miał problem z częściowym zwrotem, wyczyść lub zmień przeglądarkę, ewentualnie spróbuj w trybie incognito Ctrl + Shift + N.
Jeżeli to Allegro Lokalnie, przez Allegro nie oddasz, tylko na konto.
Dziękuję, było to bardzo pomocne.
Jeszcze jedno pytanie mam. Skoro zwróciłem klientowi 100 pln to mogę się zwrócić do allegro o zwrot części prowizji? Próbowałem tak standardowo, ale wtedy mam możliwość ubiegać się tylko o zwrot z całości, a nie z części.
@Wilczekstepowy W takim razie ubiegaj się o zwrot całej prowizji. Allegro ma chyba nigdzie nie opisaną zasadę, że jeżeli zwróciłeś przynajmniej 50% ceny, otrzymasz pełen zwrot prowizji.
Spróbuję, choć to nie było 50% ceny tylko coś około 43-44%.