Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W rubryce szybka wysyłka można otrzymać od 0 do 160 punktów czyli całkiem sporo. Niezależnie czy nadawałem paczki w godzinach "do dziesiątej" czy później, nie otrzymuję punktów. W wyjaśnieniu można przeczytać:
"Jeśli deklarujesz w swoich ofertach wysyłkę w dniu zakupu, zadbaj o to, aby rzeczywiście nadać przesyłki tego samego dnia. Aby sobie to ułatwić, skontaktuj się z przewoźnikami i zapytaj o godziny graniczne, do których możesz nadawać przesyłki, aby wyruszyły w drogę jeszcze tego samego dnia. Godziny graniczne dla wybranych przewoźników możesz też sprawdzić na tej stronie. "
Jak to ostatecznie działa? Chciałbym spełniać te warunku bo i dla mnie i dla kupujących jest to na plus, tylko jak? Bardzo proszę o pomoc 🙂
@kenji9107 W tej mierze sprawdzamy procent zamówień z ostatnich 28 dni, które zostały wysłane w dniu zakupu. Liczy się to ile zamówień wysyłasz tego samego dnia – dla ofert z deklaracją wysyłki natychmiast lub w ciągu jednego dnia – w stosunku do wszystkich Twoich zamówień (bez względu na ich deklarowany czas wysyłki). Dostajesz 3 punkty za każdy 1% zamówień z wysyłką tego samego dnia.
Czyli dla przykładu sprzedałem 10 rzeczy, z czego w 5 z nich deklaruję wysyłkę tego samego dnia, a w pozostałych np 3 dni. Otrzymam wtedy 150 punktów? Co z przesyłkami które ktoś zamówi np o godzinie 15 lub 20? Do której godziny jest liczone, że nadałem tego samego dnia?
@kenji9107 i tu jest właśnie problem, bo wysyłki która była zamówiona wieczorem już nie nadasz tego samego dnia, bo nawet jak zaniesiesz do paczkomatu, to i tak tego nie zaliczą i jesteś w plecy z punktacją😉
Serio tak to działa? Przecież to bez sensu... Większość osób zamawia "po pracy" itd.
@kenji9107 Bo ten system ma preferować tych, którzy wysyłają do godz. 20, czyli z magazynów Allegro
@fox_paws w tym systemie, to najlepiej mieć szwagra kuriera i skanować paczki zaraz po zakupie😁