anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak działa sprzedaż na Allegro?

Kuczek071
#7 Wielbiciel#

Witam mam problem bo się obawiam czy wszystko jest dobrze a konkretnie chodzi mi o to że wystawiłem produkt na allegro i kupujący dokonał zakupu , widzę że przelał gdzieś pieniążki na allegro i moja pytanie jest takie jak to działa teraz mam wysłać produkt do kupującego a później prześle mi te pieniądze allegro na konto czy pierw czekać aż dojadą pieniądze i później wysłać paczkę ?? Nie mogę znaleźć nr do jakiegoś konsultanta z allegro i nie mam jak pobrać informacji, chore jest to że tak ciężko o numer do jakieś info linii 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

cookie000
#15 Entuzjasta#

@Kuczek071 

Ładnie zaczynasz ;]

Najpierw należy poczytać jak to działa, a potem zacząć sprzedawać. Dla własnego spokoju.

https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/zarzadzanie-sprzedaza

Jeśli masz wpłatę z góry, to powinna się pojawić tu:

https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/

oznacz moderatorów

Kuczek071
#7 Wielbiciel#

No i jest tam wpłata ale jest napisane że Wypłaty nieaktywne payu 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Kuczek071  tak jak masz kasę na koncie allegro to już możesz wysłać

Jak wypłacić pieniądze poczytaj

Konfiguracja konta do wypłat 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kuczek071 pieniądze są na Twoim saldzie tutaj, ale żeby je wypłacić na konto bankowe musisz aktywować konto do wypłat. 
Aby to zrobić kliknij [aktywuj konto do wypłat] tutaj  wypełnij formularz, dane właściciela konta bankowego muszą być takie same jak właściciela konta Allegro, a przelew weryfikacyjny musi być wykonany z konta podanego w formularzu. Aktywacja w przypadku operatora PayU trwa do 3 dni roboczych. Te środki są na Twoim saldzie PayU, więc kupujący zapłacił i powinieneś możliwie jak najszybciej wysłać jego zamówienie. Nie musisz czekać na weryfikację konta do wypłat, aby to zrobić.   

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów