Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
jestem nowy tu. Wczoraj robiłem wysyłki do paczkomatów i poszło spoko (dziś coś nie działa). Problem w tym, że nie mogę nigdzie znaleźć info, jak zlecić wysyłkę DPD. Czy ktoś jest w stanie mi coś podpowiedzieć?
Przez brokera, lub podpisać umowę z DPD
https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/metody-dostawy/jak-nadac-paczke-przez-allegro-LvP7abDzrca
dzięki za szybką odpowiedź. Czytałem to już wczesniej, ale nie jest to dla mnie do końca jasne. W jaki sposób to zrobić przez brokera? Założyć konto na furgonetka.pl?
wszedłem w listę zakupów i nie mogę odszukać , "kliknij [Opcje]. Następnie wybierz [Nadaj paczkę kurierem].". Jak zlecić wysyłkę kurierem za pobraniem? W jaki sposób dotrą do mnie pieniądze?
Nie masz wszystko z poziomu Allegro
Mam opłaconą transakcję, z wybraną opcją dostawy "Allegro Kurier DPD". W dolnej części transakcji mam do wyboru "szczegóły" i "akcje". Nie mam nigdzie do wyboru "opcje".
Gdy wybiorę "akcje" mam do wyboru: "numery przesyłek", "notatka", "płatności", "zwróć wpłatę" oraz "zwrot prowizji". Nic poza tym.
Gdzie szukać tych wspomnianych wyżej "opcji"?
Nie udostępniaj opcji Allegro Kurier DPD bo zapłacisz podwójnie, tu musisz mieć podpisaną umowę z DPD 😞
Zmień na Kurier DPD i tu powinna pojawić się opcja nadaj przesyłkę 🙂
dobrze wiedzieć, dzięki za radę
@fomare to Ci się pojawi jak udostępnisz DPD, FedEX lub UPS
u mnie to inaczej wygląda kurczę. Co robię źle?
@fomare tak bo ja stary obraz wrzuciłem 😞 Teraz masz akcje, jak dasz odpowiedniego kuriera to po zakupie pojawi się tam Nadaj paczkę kurierem
Udostępnij klientom Przesyłka kurierska i powinno być git
Już zmieniłem w ofertach z allegro kurier dpd na kurier dpd zgodnie z Twoją sugestią. Nie wiem jednak co zrobić z już złożonymi zamówieniami. Masz jakiś pomysł?
I tu problem bo jak nadasz przez furgonetkę to zapłacisz u nich i allegro skasuje cię 11,99 doliczając do rachunku 😞 Taka integracja po mailu ( chyba że nadając przez furgonetkę ręcznie przez ich stronę nie podasz maila klienta )
Możesz to zrobić przez serwis allekurier.pl, wtedy szybko możesz zamówić kuriera, który podjedzie po odbiór przesyłki.
dzięki, wypróbuję