anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak mogę wyrazić opinię na temat totalnego braku przejrzystości opłat utrzymaniowych za oferty?

beba-mg
#1 Nowicjusz#

Zmienianie sposobu naliczania opłat utrzymaniowych powinno nieść za sobą prosty ficzer, który umożliwia sprawdzenie rzeczywistych kosztów utrzymania oferty i terminu naliczania.

Od jakiegoś czasu wprowadzono w kategoriach w których mam wystawione przedmioty (osoba prywatna, przedmioty używane, nie jest to moje źródło dochodów a jedynie sprzątanie szafy). i opłaty z 30 dni zmieniły się na 10 i z 0,5 gr na 1,5 gr co przy 100 przedmiotach i 1 miesiącu daje duży skok.

Ciekawostka, przy wystawianiu nowej oferty mam wyraźną informację, że opłata co 10 dni wyniesie 0... To wprowadzanie sprzedającego w błąd.

Iprzedzanie o pobieraniu opłat i ich terminie widoczny w panelu (zawsze dostępne i PRZEJRZYSTE) to już standard w usługach choćby operatorów sieci kom.

Wykaz pobranych opłat to słabe narzędzie informowania...

Gdzie mogę skutecznoe zgłosić uwagę dot. wprowadzania opłat vs przygotowania narzędzia monitorowania ich wysokości i terminu dla sprzedającego.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@beba-mg Uwagi możesz zgłaszać tutaj, na Gadane, przekazujemy je w odpowiednie miejsca. Opłata za utrzymanie oferty jest naliczana co 10 dni, a jej wysokość jest uzależniona od kategorii. Te opłaty są naliczane wyłącznie dla ofert starszych niż rok (czyli nie dotyczą nowo wystawionych ofert). 

O naliczeniach opłat za utrzymanie ofert informujemy w zakładce Nadchodzące opłaty. W tej zakładce znajdziesz wszystkie nadchodzące opłaty dla ofert, w tym także opłatę utrzymaniową. W narzędziu informujemy o opłatach z maksymalnie 30 dniowym wyprzedzeniem.

Jeśli na swoim koncie masz oferty starsze niż 365 dni (czyli takie, w których naliczana jest już opłata utrzymaniowa), to możesz taką ofertę wystawić ponownie za pomocą opcji Wystaw podobną. Wtedy utworzysz nową ofertę (z nowym numerem) i taka opłata nie będzie dla niej naliczana przez kolejny rok. 

oznacz moderatorów