Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry, jestem poczatkujacym sprzedawcoa, kupujacy kupil ode mnie przedmiot (wysylka paczkoamt) ale nie moge nadac przesylki , po wybraniju "nadaj Przesylke" dostaje komunikat czy mam umowe wlasna"? czy cos zle zrobilam przy konfiguracji ? o czyms zapomnialam? nie ma umowy podpisanej z zadnym przewoznikiem. prosze o pomoc jak to rozwiazac.
proszę -
https://manager.paczkomaty.pl/v1/api/assets/instrukcja-nadawania-przesylek-Allegro-28.08.pdf
nie mam tych "opcji" zeby wybrac menagera paczek ,nie widze ich.
może to lepiej pomoże
@Rockman50 najpierw trzeba powiązać konto Allegro i konto managera przesyłek, aby to zrobić wejdź proszę tutaj, utwórz konto, następnie (upewnij się, że jesteś zalogowany na koncie Allegro, które chcesz połączyć oraz sprawdź proszę czy nie masz włączonej blokady wyskakujących okienek (pop-up)).
W Managerze przesyłek wybierz Allegro > Import Allegro InPost. Na ekranie pojawi się przycisk "zarządzanie kontami", kliknij "dodaj nowe" określ dowolną nazwę dla konta i potwierdź klikając "powiąż". InPost przekieruje Cię na Allegro, gdzie dokończysz proces.
Na kolejnym ekranie wpisz kod autoryzacyjny (zostanie podany automatycznie) i wybierz "dalej", możliwe, że konieczne będzie ponowne zalogowanie do konta Allegro. Pojawi się komunikat "Udało się!", a gdy zamkniesz okno z kontem Allegro, powrócisz do Managera przesyłek. Kliknij tam proszę "gotowe". Powiązanie może potrwać kilka minut. W tej zakładce będziesz miał informację o wszystkich powiązanych aplikacjach.
Aby nadać przesyłkę wejdź w Zamówienia i przy odpowiednim zamówieniu najedź na [akcje] i [nadaj paczkę Allegro InPost]. Wtedy zostaniesz przeniesiony da Managera Przesyłek InPost i tam będziesz mógł wygenerować etykietę.
Dziękuję, konto utworzylam, powiazalam, ale gdy wracam do allegro -zamowienka- akcje nie mam takiej opcji żeby mnie przekierowalo do menadżera paczek
@petitelilly a sprzedajesz na allegro czy allegro lokalnie ?
Jeśli na allegro musisz się zalogować do menadżera i importować zamówienia i tu tworzyć paczki 🙂
Chyba mi się udało. dziękuję! A powiedz mi czy jeśli to było w ramach Smart to czy przez to że nie mam umowy własnej tylko robiłam przez menadżera paczek to jest jakaś inna opłata?
@petitelilly w smart jak poprawnie się ściągnie to masz oznaczenie 0 zł
Jak nadajesz przez zakładkę import allegro to się samo aktualizuje w allegro 🙂
Dziękuję
I jeszcze jedno pytanie, czy po wygenerowaniu etykiety w menadżerze paczek nr przesyłki mam wprowadzić ręcznie do allegro?
@petitelilly nie ma innej opłaty, ale aby zamówienie było odczytane przez system jako Smart! konieczne jest podanie prawidłowego zaszyfrowanego adresu e-mail kupującego. Tak, warto udostępnić numer przesyłki kupującemu 🙂 Tutaj informacje na ten temat.
Skąd mam wiedzieć czy zostało odczytane jako Smart? Czy jeśli wygenerował etykietę w menadżerze paczek i jest na niej opis allegro Smart to czy jest to ok?
@petitelilly jeśli jest oznaczenie Smart! na etykiecie to najprawdopodobniej jest to przesyłka w ramach Smart! jednak najważniejsze jest przekazanie poprawnego adresu e-mailowego.