Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
jestem w trakcie konfigurowania swojego konta sprzedawcy Allegro i niestety utknęłam na zakładce " Cenniki dostaw" .
Jak określaliście ceny dostaw ? Każdy produkt należy wycenić oddzielnie dla każdego przewoźnika?
Będę prowadzić handel artykułami dla zwierząt i i wycena każdego produktu i każdego przewoźnika oddzielnie wydaje mi się abstrakcyjna 😞
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Tak się tworzy cennik.
Takich cenników tworzysz do 250. Cennik nie ustawia się pod kątem przewoźników tylko pod gabaryt.
Jeżeli karma dla psa waży 1 kg to ustawiasz sobie wszelkie metody transportu jakie oferujesz i ile sztuk wejdzie do paczki. Jak masz karmy dla psa 1kg kilka rodzajów to do oferty podpinasz ten sam cennik.
Dziękuję za odpowiedź.
Miałam jednak na myśli trochę co innego. Mianowicie - skąd wiem jaka będzie cena dostawy 12kg worka karmy dla psów za pośrednictwem , dajmy na to DHL ? Czy muszę to za każdym razem sprawdzać w cennikach konkretnego przewoźnika i ustawiać cenę oddzielnie dla każdego produktu? Tego nie kumam. Nie wiem... cos mi chyba umyka, bo totalnie utknęłam 😞
A to owszem. To jest dużym utrudnieniem. Weźmy przykładowy Allegro DHL.
Dopłaty do SMART
i zgadywanka bo nie wiadomo ile klient kupi towaru 🙂
Dopłata od masy
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-v-koszty-dostawy-i-uslug-dodatkowych
i kolejna zgadywanka. Pamiętaj że w ramach usług z przedrostkiem Allegro nie ustalisz wyższej ceny za usługę transportową. To się robi w cenie towaru. Powodzenia 🙂
No właśnie!
Już myślałam, że mam jakiś problem z głową, że to do mnie nie dociera 😉
Czyli najlepiej stworzyć sobie kilka cenników, np.
1 dla małych gadżetów typu obroże, smycze, które jestem w stanie zmieścić do koperty A4, 2 dla gabarytów ok 1kg, które zmieszczą się w małym pudełku, 3 dla większych , typu drapaki dla kotów, które są spore ale dość lekkie i np 4 dla przesyłek ciężkich takich jak puszki czy duże worki z karmą.
Jeśli trafi mi się większe zamówienie, np ktoś kupi 5 worków karmy 12kg albo 40 puszek 800g to rozumiem, że Allegro automatycznie nie przeliczy mi kosztów dostawy tylko będę musiała to zrobić sama i poinformować klienta? Czy po prostu puścić zamówienie w kilku paczkach?
Przeliczy. Po to jest opcja "maksymalna ilość sztuk". Tylko to wszystko ładnie wygląda dla przesyłek bez SMART. Z smartem, w zależności od metody trzeba będzie przetrenować wysyłkę wielopaczek 🙂
Rozumiem.
Dziękuję za pomoc. Trochę mi się wyjaśniło, aczkolwiek tak jak sugerujesz - wszystko wyjdzie w praniu.
Dobrze, że mam fajnych kurierów na rejonie, może oni czasem pomogą 😉
Pozdrawiam