Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak postępować na Allegro.pl ze zwrotem wpłaty .mam mieć środki na swoim koncie payU JAK WPŁACIĆ PIENIĄDZE NA SWOJE ŚRODKI TAK ABYM MÓGŁ JE ZWRUCIĆ WPŁACAJĄCEMU - KUPUJĄCEMU . PROSZĘ O POMOC NIE WIEM JAK MAM POSTĘPOWAĆ PO MOCY !!!!!!!!!!!!! .
Kurde, weź to napisz jakoś porządnie, chaos wielki masz w tym poście 🙂
Jeśli kasa jest na AF, znaczy że możesz wypłacić sobie lub zwrócić kupującemu,
jeśli nic tam nie masz, to albo zwracasz na konto kupującego albo poczekaj aż coś sprzedasz 🙂
Witaj , na koncie w Allegro.pl nie mam środków , czy można wpłacić na swoje konto .Pozostaje sprawa wpłaty prowizji za sprzedaż , jeśli zrobię przelew z konta na konto w banku , to prowizje za sprzedż muszę i tak zapłacić . Proszę o kontakt jak mogę tą sprawę najlepiej rozwiązać .
Nie możesz wpłacić sam na swoje konto Allegro aby oddać wpłatę przez Allegro. Takiej wpłaty na Twoje konto Allegro mogą dokonać tylko kolejni kupujący Twoje przedmioty - jeśli zapłacą, będziesz mógł z tego zwrócić klientowi. W regulaminie Allegro nie ma zapisu, który warunkowałby zwrot prowizji od zwrotu wpłaty przez Allegro Finanse, jeśli otrzymasz odmowę zwrotu, odwołaj się od decyzji; https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym
Po co chcesz okrężną drogą zwracać przez pośrednika? Zwróć normalnie, z konta na konto.
Ludzie! Po zmianie regulaminu przyznawania zwrotów rabatów transakcyjnych, zwracanie kasy przez Allegro Finanse jest warunkiem otrzymania zwrotu rabatu. Rozumiem Pana. Gdy wypłaci się wpłatę od Kupującego, a nic owego nie sprzeda i ma 0 zł, to nie można tak zwrócić - i to nie jest okrężna droga, tylko droga najkrótsza! Niestety Allegro nie umożliwia "doładowania" swojego rachunku w Allegro Finanse, co też uważam za manewr utrudniania ubiegania się o zwrot rabatu transakcyjnego i ogromne niedopatrzenie. Sprzedawcy!!! Masowo wnioskujmy do Allegro o umożliwienie zasilania rachunku w AF w celu zwrotu wpłat od Kupujących, wypłaconych np. automatycznie.