anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak przyjąć /rozpatrzyć zwrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
ToiOwoWroc
#7 Wielbiciel#

Witam pisałam tu kilka dni temu odnośnie zwrotu. Dużo mi pomogliście ale mam chyba kluczowe pytanie. Jakiś czas temu sprzedałam  3 paczki skarpetek, Paczka doszła ale po tygodniu klient zgłosił zwrot, wiem że muszę to przyjąć ze nic nie poradzę  i oddać pieniądze ale jak to się odbywa. Facet zgłosi zwrot bodajże 3 lutego , dziś jest 10. Jak to jest co ja muszę zrobić? to nie powinno być tak zę mi odsyła i wtedy oddaje kase . Bo do tej pory nic się nie dzieje . Pozdrawiam

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
LEW433
#21 Demiurg#

Zgłosił zwrot 3.02, to ma 14dni na odesłanie Ty masz zwrócić śrdoki niezwłocznie ale masz max 14dni lub możesz wstrzymać się do czasu odebrania zwrotu albo jak kupujący potwierdzi skuteczne nadanie przesyłki.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ToiOwoWroc tak, jak napisał @LEW433 powinnaś zwrócić środki kupującemu w ciągu 14 dni od odstąpienia. Możesz się wstrzymać ze zwrotem pieniędzy do momentu otrzymania zwrotu towaru lub potwierdzenia skutecznego nadania przesyłki, w zależności co nastąpi pierwsze. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@ToiOwoWroc nie oddawaj kasy do powrotu towaru , 14 dni od odstąpienia możesz zastosować jeśli jednoznacznie udokumentuje ,że nadał przesyłkę zawierającą przedmiot umowy w niezmienionym stanie .

oznacz moderatorów
ToiOwoWroc
#7 Wielbiciel#

A skąd mam wiedziec czy nadał przesyłke, bo w sumie juz dawno powinna byc, a jak napisałam na nr telefonu czemu jest zwrot co sie nie podobało zeby byc mila to  ic nie odpisał

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@ToiOwoWroc więc zekaj ,aż przesyłka do Ciebie dotrze .

oznacz moderatorów
fox_paws
#15 Entuzjasta#

@ToiOwoWroc Nie musi podawać powodu. Czekaj, ma jeszcze tydzień na wysłanie paczki

oznacz moderatorów
ToiOwoWroc
#7 Wielbiciel#

A co jeśli nie dostanę paczki w ciągu tych dwóch tygodni?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

nic

oznacz moderatorów
ToiOwoWroc
#7 Wielbiciel#

Jak to nic , nie odsyłam mu pieniedzy? mija 14 dni i ma pecha?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ToiOwoWroc zgodnie z prawem odstąpienie jest skuteczne nawet jeżeli klient nie odeśle do Ciebie towaru w czasie 14 dni. W teorii więc, jeżeli otrzymasz zwrot towaru po tym czasie, powinieneś go przyjąć i zwrócić środki. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
fox_paws
#15 Entuzjasta#

@ToiOwoWroc Jakiego pecha?
Może jednak zdecyduje się nie odsyłać?
A może odesłać nawet po miesiącu od wybrania metody wysyłki, bo tak długo ważna jest etykieta InPost, czyli finalnie po dwóch miesiącach od zakupu..

oznacz moderatorów
Client:35386082
#13 Ambasador#

Niektórzy klienci 13 dni po otrzymaniu towaru klikają 'zwrot' i nigdy nie zwracają.
Taki sport czy coś.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@ToiOwoWroc no... zależy jak się odniesiesz do zwrotu po terminie , można nazwać pechem jak naliczysz mu opłatę za bezumowne korzystanie  przedmiotu .

oznacz moderatorów