anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprawdzić jakie wymiary mają przesyłki w cenniku ?

Modelio3D
#1 Nowicjusz#

Witam podczas ustawiania pierwszego cennika dostaw wybieram paczkomat inpost, za 11,49 ale nie wiem ile sztuk danego produktu ustawić ponieważ nie wiem jakie wymiary paczki mogę dać w tej cenie, i czy za te 11,49 ja mam kupić przesyłkę w aplikacji inpost czy allegro wygeneruje mi list przewozowy ? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Na początek zintegruj menedżera inpost. Wtedy etykiety tam generujesz w tej cenie. A przesyłki w tej cenie wygenerujesz w rozmiarach A, B i C. Czyli standardowe. Nie ma tych najmniejszych mini oraz tych największych D. Za etykietę w menedżerze płacisz Ty, ale wypłacasz sobie tę kasę razem z wpłatą od klienta. 

oznacz moderatorów

KOGUT-K74
#9 Pomysłodawca#

Maksymalne wymiary paczki do paczkomatu inpost gabaryt C 41x38x64 waga 25kg

W taki karton możesz spakować towar ile sztuk zmieścisz.

Tylko przy ustawianiu innych paczkomatów sprawdź na stronie przewoźnika bo Orlen ma trochę mniejsze wymiary paczkomatu ,

oznacz moderatorów

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Modelio3D Pamiętaj, że jeśli przesyłka będzie w rzeczywistości miała inny gabaryt, niż ustawisz to na etykiecie, to InPost naliczy dopłaty.

Jeśli paczka zmieści się do mniejszej skrytki, niż gabaryt z etykiety, to zapłacisz ok. 5 zł, jeśli nie zmieści się do takiej, jaka jest na etykiecie, to zapłacisz równowartość drugiej przesyłki.

oznacz moderatorów