anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak sprzedać produkt bez EAN?

MAMY ROZWIĄZANIE!
datek11
#1 Nowicjusz#

próbuję wystawić w kategorii "części ASG" produkt który NIE ma kodu EAN
wystawiam jako konto prywatne bo jest to sprzedaż wybitnie detaliczna
nie kupię kodu EAN bo mnie na niego po prostu nie stać
co robić?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
serwis-texas
#21 Demiurg#

@datek11 

Pewnie moderacja poleci sprzedaż na Allegro lokalnie.

oznacz moderatorów
bodziobodzio4738
#11 Animator#

Wystaw na portal gdzie nie ma tego typu wymogów , z resztą przez ten wymóg jest taki ś-mietnik w ofertach do którego dorzucili wisienkę w postaci grupowania gdzie jest jeszcze większy bałagan. Portal na O i masz problem z głowy i przynajmniej ktoś zobaczy to Twoje ogłoszenie bo wyszukiwarka Allegro jest obecnie na tyle upośledzona że znalezienie czegokolwiek a tym bardziej podpiętego pod inny EAN może być praktycznie nie możliwe.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@datek11 Jak konto prywatne i nie chcesz płacić, kupować EAN to tylko Allegro Lokalne.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@datek11 Jeśli nie jesteś w stanie pozyskać kodu EAN masz jeszcze dwie opcje: 

- podczas wystawiania oferty przeszukać Katalog Allegro w poszukiwaniu odpowiedniego produktu (jeśli zlokalizujesz taki sam produkt, to możesz połączyć z nim swoją ofertę),
- wystawić produkt na Allegro Lokalnie z konta zwykłego. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
telemonit-pl
#7 Wielbiciel#

Ile czasu trzeba czekać aż allegro pobierze nowy kod z bazy mojegs1.pl i będę mógł wystawić produkt z nowym kodem EAN?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

24godz!!!!

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @telemonit-pl. Jeśli Twój asortyment nie znajduje się w ogóle w Katalogu produktów i chcesz dodać go do Katalogu wystawiając ofertę, to dokładną instrukcję znajdziesz w tym artykule.  
Jeśli produkt, który znajduje się w Katalogu, posiada błędny kod EAN, to powinieneś zgłosić błąd w produkcie i zaproponować dodanie poprawnego kodu. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
telemonit-pl
#7 Wielbiciel#

trwa to już tydzień odkąd nie ma w bazie allegro produktu, ktory jest w gs1.pl, niestety mimo zgłoszenia, nie można samemu dodać tego produktu, a wysyłanie pod email dotyczy tylko dużych producentów, a ja jestem małym producentem. Wobec tego będę sprzedawał na innych platformach

oznacz moderatorów
telemonit-pl
#7 Wielbiciel#

proszę sobie sprawdzic: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/wystaw-z-pliku nie dziala, żałosne...

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@telemonit-pl Cześć, zakładka o której mówisz nie działa dlatego, że posiadasz zwykłe konto, a wystawiać z pliku mogą tylko sprzedający z kontem firmowym. Formularz wystawienia oferty znajdziesz tutaj 😉

Nie pobieramy automatycznie produktów, które są w GS1 Polska, dlatego kroki podane we wcześniejszej wiadomości przez @MiMary będą jak najbardziej odpowiednie w tej sytuacji.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
telemonit-pl
#7 Wielbiciel#

jak mam wystawic, skoro jestem producentem, a produkt, ktory sprzedaje nie istnieje na allegro? To nie jest moj problem, ze nie macie numeru EAN i nie pozwalacie dodac, ja mam produkt, ktory moge sprzedac, to wasz problem, ze blokujecie i nie musze miec numeru NIP EU zeby sprzedawac, nawet nie musze miec numeru NIP. Wasze porady nic nie daja, bo bez EAN nie moge wystawic z mojego konta, przykre jak ograniczone osoby pracuja w a.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@telemonit-pl  Podeślij proszę numer EAN o którym wspominasz 🙂

Jest możliwość wystawienia oferty jeśli tego produktu nie ma w katalogu Allegro, jeżeli pojawia się komunikat, który Ci to nie umożliwia, podeślij go proszę.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
telemonit-pl
#7 Wielbiciel#

wchodze na nowy produkt, https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/formularz-wystawiania
I nie moge dodac przez EAN 5907433410909

Dodalem inaczej, ale czeka na zatwierdzenie i powinna byc tutaj:
https://allegro.pl/oferta/17220562035

Po co tak komplikować?

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@telemonit-pl Czy to jest ten produkt?

matt_rose_0-1738942971807.png

Jeśli tak, to tak jak napisałeś, jest on w trakcie weryfikacji.

Jednakże, status ten nie oznacza, że nie możesz go wybrać podczas wystawiania produktu w formularzu 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów